Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’nun olası bir depreme hazır olup olmadığı ve acil eylem planı bulunup bulunmadığına dair açıklamada bulundu. Özcan; “Depreme Hazırlık Komisyonu’ kuruldu ve ilk adımı attık” dedi.

Haber: Aslı Akış

İstanbul’da yaşanan 5,8 şiddetindeki depremin ardından daha şiddetli bir deprem ihtimalinin olması ve bu depremden Bolu’nun da etkilenmesi durumunda  “hazırlık” meselesi ön plana çıktı. Başkan Özcan, olası bir deprem durumunda nüfusun hızla artacağını vurguladı ve Bolu’daki tüm siyasi partiler ile ortak bir komisyon kararı aldıklarının altını çizdi.

“ARKADAŞLARIMIZ AFAD İLE GÖRÜŞECEK”

Olası deprem gibi afet durumu konusuyla ilgili bilgi paylaşan Başkan Tanju Özcan; “Geçen Bolu Belediye Meclisimizde ‘Depreme Hazırlı Komisyonu’ kuralım dedik. Bolu’da deprem olursa eksiğimiz neler, İstanbul’da beklenen büyük deprem gerçekleşirse Bolu’ya gelmesi muhtemel yüz binlerce İstanbullunun ki bunların bir kısmı kalıcı halde gelecektir. Böyle bir durumda Bolu’nun nüfusu hızlı bir şekilde artabilir. Bunlarla ilgili nasıl bir çalışma yapılabilir hem CHP’li AKP’li, MHP’li, İYİ Partili arkadaşlarımızdan oluşacak ortak bir komisyon kurma kararı aldık. Hep birlikte çalışacağız. Nerde ne eksiğimiz var, AFAD ile görüşecek bu arkadaşlarımız. Komisyon kuruldu ve ilk adımı atmış olduk” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim