(Haber: Oğuzhan Eke) – Ücretlerini almadıklarını ve işten çıkarıldıklarını belirten tekstil işçileri, çalıştıkları tekstil atölyesinin önünde eylem yaptı.

Bolu’nun Merkez ilçesinde 60 kişinin çalıştığı tekstil atölyesinde, maaşını alamayan tekstil işçileri eylem yaptı. 20 kişilik grup tarafından yapılan eylemde, iş yerinin sigortasız personel çalıştırdığı iddia edildi.

Temmuz ayı içerisinde yoğun mesai yaptıklarını belirten işçiler, yoğun çalışmalarına ve siparişleri yetiştirmelerine rağmen psikolojik baskı gördüklerini ileri sürdü. Atölyedeki siparişleri tamamladıklarını belirten işçiler, 25 Ağustos’ta maaşlarını alamadan işten çıkarıldıklarını dile getirdi. Öte yandan, işçilere SGK üzerinden yapılan bildirimde, hiçbir işçi istifa etmemesine rağmen, işten ayrılmaların, “istifa” yöntemiyle gerçekleştiği iletildi.

Çalıştıkları iş yerinin kapalı olduğunu belirten işçiler adına basın açıklamasını okuyan İsmail İncebacakoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler Özay Moda Tekstil çalışanları olarak, hukuki süreci başlattık lakin avukat masrafları ve davanın sonuçlanma süresi bizleri daha zor durumda bırakmaktadır. Bizler mağdur olduk. Emeğimizi şu anda alamamış durumdayız. Özay Moda Tekstil’den yapıcı bir yanıt hala alamadık. Biz buradan şunu söylemek istiyoruz. Biz işverenimizden bize bir lütufta bulunmasını veyahut bize yardım etmesini istemiyoruz. Sadece ve sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz. Çoğu arkadaşımız, elektriğini, suyunu ya da kirasını ödeyemedi ya da çalışırken başkalarına muhtaç kaldı. Okullar açıldı, çoğu arkadaşımız evlatlarının defterini, silgisini kalemini alamadı veyahut eksik aldı. Tekstil emekçisi arkadaşlarımızın bu derece zor durumda kalmasının sebebi bu işyeri ve işverenidir. Biz Özay Moda Tekstil çalışanları olarak şunları söylüyoruz. Biz kimsenin hakkını yemedik. Ama kimseye de hakkımızı yedirmemekte kararlıyız. Her hukuki yola başvurduk. Evlatlarımızın ve ailelerimizin rızkı olan bu emeğimizin karşılığını almak için bu onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Editör: Oğuzhan EKE