2024 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki taslak görüşme takvimi belli oldu. 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 17 Ekim'de Meclis'e sunulacak.

Türkiye'de 2024 yılı bütçe görüşmelerinin nasıl işleyeceğine dair planlar şekilleniyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nun taslak programına göre, bütçe görüşmeleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın 20 Ekim'de komisyonda yapacağı sunumla başlayacak.

ÇALIŞMALAR SAAT 10.00'DA BAŞLAYACAK

Bütçe sunumunun ardından, komisyon üyelerinin hazırlıkları için bir haftalık bir ara verilecek. Daha sonra, 26 Ekim Perşembe günü bütçenin geneli üzerindeki görüşmelere başlanacak. Bakanlık ve kurumların 2024 yılı bütçe görüşmeleri ise 24 Kasım Cuma günü tamamlanması planlanıyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kamu idarelerinin bütçe görüşmeleri, 27 Ekim Cuma günü TBMM bütçesi üzerindeki müzakerelerle başlayacak. Daha sonra belirlenen takvime göre bakanlıklar ve diğer kamu idarelerinin bütçeleri ele alınacak.

Komisyon, görüşmelere her gün saat 10.00'da başlayacak ve günlük programın bitimine kadar çalışacak. Pazartesi günleri ise saat 11.00'de toplanacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerin tamamlanmasının ardından 2024 yılı bütçesinin 4-15 Aralık tarihlerinde TBMM Genel Kurulu'na sunulması bekleniyor.

Editör: Servet GÖKÇEK