(Haber: Oğuzhan Eke) - Mengen’de belediyenin itfaiye aracının su basma pompası çalışmayınca vatandaşa ait samanlık, ev ve traktör yandı. 

Bolu’nun Mengen ilçesine bağlı Düzağaç köyünde saat 01.30 sıralarında yangın meydana geldi. Hasan Köpür’e ait samanlıkta belirlenemeyen bir sebepten başlayan yangın, rüzgârın etkisiyle büyüdü. Büyüyen alevler, Köpür’e ait eve sıçradı. Yangın, Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler tarafından söndürüldü. Yangında samanlık, traktör ve ev kullanılmaz hale geldi.

BELEDİYENİN İTFAİYE ARACININ HORTUMU ÇALIŞMADI

Büyük bir facianın eşiğinden dönülen yangında, Mengen Belediyesine ait itfaiye araçlarının su pompasının çalışmadığı öğrenildi. Yangından haberdar olduktan sonra olay yerine giren AK Parti Mengen Belediye Başkan Adayı Vural Turan, “Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler gelmese, Mengen Belediyesinin itfaiye araçlarının hortum pompası çalışmıyor. Adamın traktörü yandı, samanlığı yandı, ev tutuştu. Sağ olsun, arazözler geldi de evi kurtardık. Mengen Belediyesinin en asil görevi itfaiyedir. İtfaiyenin pompası çalışmıyor. Bu ne demek? Vatandaşların canı bu kadar ucuz mu?” dedi.

30 YAŞINDAKİ ARAÇ TÖRENLE HİZMETE ALINMIŞTI

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, seçime kısa bir süre kala, vatandaşın gözüne girmek için Almanya’dan ikinci el olarak, 1994 model eski bir itfaiye aracını ilçeye getirmişti. Teknik donanımı tam olarak incelenmeyen araç için ilçede özel tören düzenlenmişti.

Editör: Oğuzhan EKE