(Haber: Aslı Akış) - Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, TBMM’de Bağkur prim gün sayısının 9000’den 7200’e düşürülmesi yönündeki beklentisini ifade etti.

Bağ-Kur prim gün sayısının ne zaman düşeceği, Bağ-Kur üzerinden sigortalı olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz alarak BAĞ-KUR’lu vatandaşların sesi olan MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, yaklaşık 3 milyon Bağkur’lu kişinin etkileneceği bu düzenleme ile esnafların yüzünün de güleceğine dikkat çekti.

“HAİN PKK KAHROLSUN!”

TBMM’deki konuşmasına Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 12 Türk askerini şehit eden terör örgütüne tepki göstererek başlayan Milletvekili Akgül; “Kuzey Irak’ta vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için toprağa düşen vatan evlatlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Türk milletinin başı sağ olsun. Hain PKK kahrolsun! Kanlarımızın ve canlarımızın hesabının sormazsak gök girsin kızıl çıksın!” dedi.

“ESNAFLARIMIZIN DA YÜZÜ GÜLECEK”              

Akgül, 3 milyon BAĞ-KUR’lu vatandaşın yapılacak düzenlemeyi beklediğinin altını çizerek; “Sayın Başkan, BAĞ-KUR’lularımızın emekli olurken 9000 prim ödeme iş gününden 7200 prim ödemesine düşürülmesi vatandaşlarımızın büyük beklentileri arasındadır. Yaklaşık 3 milyon BAĞ-KUR’lu vatandaşımızın etkileneceği bu düzenlemenin hayata geçirilmesi esnaflarımızın da yüzünü güldürecektir” ifadelerine yer verdi.

Editör: Oğuzhan EKE