(HABER: OĞUZHAN EKE)- Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, S.S. Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne Sıvı Akışkan Dolum Makinası teslim etti

Orman Meyveleri Tarım Projesi, Bolu’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca desteklenmekte olan 20 adet meyve bahçesinde üretimi yapılan ahududu, böğürtlen ve aronya meyveleri S.S. Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından üretiliyor.

İl Müdürlüğü, kooperatif tarafından kullanılmak üzere, sıvı akışkan dolum makinasını teslim etti. Yapılan çalışma ile organik tarım üretimini teşvik etmek, ürünün işlenmesi aşamasında da el değmeden ambalajlanıp, pazarlama kabiliyetini artırarak ve sofralarda organik ürünlerin de yer bulması sağlamak hedefleniyor.

Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Ar, konuyla ilgili, “İlimizde üretilen orman meyvelerinin Gelincik kadın kooperatifimiz eliyle üretime kazandırılmış olması, ilimizin organik ürün pazarındaki yerini ve değerini arttırılması adına son derece kıymetli bulduklarını ifade etti” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ