“KAHRAMAN POLİSİM, BENİM POLİSİM' LAFLARI KARIN DOYURMUYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, TBMM Genel Kurulunda, polis teşkilatının sorunları dile getirildi. Özcan; “Biz “Kahraman polisimiz” diyeceğiz, sırtını sıvazlayacağız ama polisimizin ekonomik sorunlarını, özlük haklarıyla ilgili sorunlarını çözmeyeceğiz. Artık öyle “Kahraman polisim”, “Benim polisim” lafları karın doyurmuyor. Polislerimizin somut istekleri var” dedi.

Haber: Aslı Akış

Milliyetçi Hareket Partisinin verdiği önergenin lehine grubu adına söz alan CHP Milletvekili Tanju Özcan; “Verilmesi gereken bir önergeydi, daha önce de bizim grubumuz tarafından da benzer önergeler çok verilmişti” diye konuştu.

Meclis kürsüsünde konuşmasına;  bugüne kadar terör ve asayiş olaylarında şehit olan binlerce polis memuruna rahmet diledi ve Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173'üncü yıl dönümünü kutladı.

“POLİSLERİMİZİN SOMUT İSTEKLERİ VAR”

“İktidar partisinin değerli milletvekillerine sesleniyorum. Bu önerge önemli bir önerge arkadaşlar. Yaklaşık 270 bin polis memuru arkadaşımızı, ailelerini ve polis emeklilerini ilgilendiren bir grup önerisi. Şimdi, biz “Kahraman polisimiz” diyeceğiz, sırtını sıvazlayacağız ama polisimizin ekonomik sorunlarını, özlük haklarıyla ilgili sorunlarını çözmeyeceğiz, onları terörle mücadeleye göndereceğiz ama terörle mücadele ederken akıllarındaki ekonomik sıkıntılarını, geçim sıkıntılarını çözmeyeceğiz. Artık öyle “Kahraman polisim”, “Benim polisim” lafları karın doyurmuyor. Polislerimizin somut istekleri var, diyorlar ki: “Bizim çalışma saatlerimiz düzenlensin.”

“MESAİ SAATİ MEFHUMU YOK”

Polislerin, çalışma saatlerinin düzenlenmesini isteyen Özcan, her kamu görevlisinin çalışma saatinin belli olduğunu ancak polislerde mesai mefhumunun bulunmadığını belirtti. Özcan; “Türkiye'de her memurun bir çalışma saati var, tapudaki memurun çalışma saati var, öğretmenin çalışma saati var ama polisin çalışma saati yok, mesai saati mefhumu yok polislerde. Evine gidiyor, kırk sekiz saatlik bir operasyondan geliyor, evine gidiyor bir saat sonra yeniden çağrılabiliyor. Polis de ailesi de buna alışmış, bundan dolayı da yüksünmüyorlar” ifadelerini kullandı.

“FAZLA MESAİLERİ ÖDENMİYOR”

Özcan, kamuda fazla mesai yapan memurlara fazla mesai ödendiğini ancak ayda 75 saate varan mesai yapan polislere ödeme yapılmadığını öne sürerek; “Kamuda fazla mesai yapan memurlarımıza fazla mesai hakları önemli ölçüde ödeniyor ancak polislerimiz ayda yetmiş beş saate varan fazla mesai yapıyorlar, polis memurlarımıza bu fazla mesaileri ödenmiyor” dedi.

“BU SİZİN POLİSİMİZE KARŞI NAMUS BORCUNUZDUR”

Polise 3 bin 600 ek göstergenin verilmesi gerektiğini aktaran Özcan, bunun, polise namus borcu olduğunu bildirdi. Özcan; “Emekli polis memurlarımızla ilgili birkaç yıldır konuştuğumuz bir şey var; Polis memuru emekli olunca çalışırken aldığı ücretin ancak yarısını alabiliyor, büyük bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya kalıyor. O yüzden artık hiç direnmeden şu 3600 ek göstergeyi polis memurlarına vermek zorundasınız. Bu sizin polisimize karşı namus borcunuzdur iktidar partisi olarak.

“81 İLİN 75'İNİN İL EMNİYET MÜDÜRÜ FETÖ’CÜ ÇIKTI”

Özcan, 17-25 Aralık döneminin İç İşleri Bakanı Efkan Ala’nın sözlerini hatırlatarak; “81 ilin emniyet müdürleri hangi iktidar döneminde atandı?” diye sordu. Özcan;  “Polisimiz diken üstünde. Ne için diken üstünde? Şu ana kadar 23 bine yakın polis memuru ihraç edildi FETÖ’yle mücadele kapsamında ve bir bu kadar polis memuru hakkında da işlem yapılacağı söyleniyor. Hâlâ Emniyette 20 bine yakın polis memurunda ByLock olduğu söyleniyor. Şu doğru: Maalesef, Emniyet teşkilatı FETÖ’nün en yoğun yuvalandığı yerlerden bir tanesi ama bunun sorumlusu da biz değiliz. Şimdi, bir İçişleri Bakanı ne diyordu, 17-25 Aralıkta görevli olan Efkan Ala? “81 ilin 75'inin il emniyet müdürü FETÖ’cü çıktı.”

“EMNİYET MÜDÜRLERİ HANGİ İKTİDAR DÖNEMİNDE ATANDI?”

Peki, ben size sormak istiyorum: Bu 81 ilin emniyet müdürleri hangi iktidar döneminde atandı? Bunları atayan, bunların kararnamelerinde imzası olan içişleri bakanlarınız hakkında bir işlem yapmak hiç aklınıza gelmedi mi? Yani o kadar polis memuru, polis müdürü FETÖ'cü, Emniyete sızmış, siz bu sızanları, tespit ettiğiniz ölçüde, alıp atıyorsunuz, bunun yanında mağdurlar da var, hiç alakası olmayanlar da var- ama bunları oraya atayan içişleri bakanlarınız hakkında tek bir işlem yapmayı dahi düşünmüyorsunuz, düşünemiyorsunuz.” değerlendirmesinde bulundu.

“SİYASAL SONUÇLARI ÇOK AĞIR OLABİLİR”

Özcan, konuşmasının sonunda önergenin MHP’den geldiğini hatırlatarak; “Sayın AKP milletvekili arkadaşlarıma sesleniyorum. Bakın, bu önergenin sahibi Milliyetçi Hareket Partisi Grubu. Sayın Bahçeli'nin talimatıyla bu önergenin buraya geldiğini düşünüyorum. Bize defalarca bu konuda “Hayır” dediniz ama Sayın Bahçeli'nin bu önerisine bence “hayır” demeyin. Bunun siyasal sonuçları çok ağır olabilir, maazallah. Cumhur ittifakını bile bizim tanıdığımız Sayın Bahçeli bu yüzden bozabilir.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim