Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Merkezi önünde koltuk fırlatmasını örnek göstererek yaptığı açıklamasına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan cevap gecikmedi. Özcan; “Sayın RTE, bu sözlerle ne demek istemektesiniz? Nereye varmaya çalışmaktasınız?” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP içerisindeki değişim tartışmalarına ilişkin değerlendirme bulunmuş, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı da işaret ederek, Kılıçdaroğlu’a yüklenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bolu’nun Belediye Başkanı otobüsün üstüne çıkıyor, oradan koltuk atıyor. Önce neydi? Milletvekili. Sonra Bolu’ya Belediye Başkanı. Bundan sonra da bunlar da en ufak bir değişim söz konusu olmaz” ifadelerine Özcan’dan yanıt geldi.

“NEREYE VARMAYA ÇALIŞMAKTASINIZ?”

Başkan Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini alıntılama yaparak; “Sayın Recep Tayyip Erdoğan şöyle bir açıklama yapmış; “Bolu’nun Belediye Başkanı otobüsün üstüne çıkıyor, oradan koltuk atıyor. Önce neydi? Milletvekili. Sonra Bolu’ya Belediye Başkanı. Bundan sonra da bunlarda en ufak bir değişim söz konusu olmaz”

Sayın RTE, bu sözlerle ne demek istemektesiniz? Nereye varmaya çalışmaktasınız? Ben o protestoyu zaten Sayın Kılıçdaroğlu sizi yenemediği için yaptım.” şeklinde konuştu.

“AMACINIZ KILIÇDAROĞLU’NUN GİTMESİ DEĞİL KALMASI”

Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asıl amacının Kılıçdaroğlu’nun gitmesi değil kalması yönünde olduğunu da vurgulayarak; “Siz Kılıçdaroğlu’nun değişmesini isteyerek aslında sadece size karşı her seçimi kaybeden birinin elini güçlendiriyorsunuz. Amacınız Kılıçdaroğlu’nun gitmesi değil kalması. Çünkü işinize öyle geliyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK