Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan’dan, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e otobüs göndermesi. Geçtiğimiz aylarlarda Boluspor Kulübü tarafından düzenlenen gecede Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Boluspor’a bir otobüs söz vermişti. Geçen süre zarfında herhangi bir gelişmenin yaşanmamasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan açıklamalarda bulundu.

CHP Bolu Milletvekili Özcan, adeta yılan hikayesine dönen Boluspor’a otobüs sözü hakkında; “Eğer Bakan Yardımcımız Fatih Metin, ‘Ben Bolu’nun ekmeğini yedim, Bolu’nun havasını soludum, suyunu içtim, Boluluların bende çok büyük emeği var’ diyorsa Bolululara ve Boluspor taraftarına verdiği sözü yerine getirecek. Getirmiyorsa bence, Bolu’ya da çok fazla gelmesin” dedi.

Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Bu otobüs konusu artık yılan hikayesine döndü. Kaç ay önce Boluspor’un bir yemeği vardı. Bu yemek öncesinde Bakan Yardımcımız Fatih Metin, Boluspor Kulübü Başkanımıza söz vermiş. ‘Ben size, Boluspor Kulübümüze otobüs kazandıracağım’ Bu da tabi bizimde bulunduğumuz protokol masasında konuşuldu. Konuşmalar öncesinde. Bende çok memnun olduğumu söyledim. Fatih Bey’i tebrik ettim. Hatta çıktım kürsüye, Bakan Yardımcımız Fatih Metin, Boluspor Kulübümüze bir otobüs kazandıracağı sözünü verdi. Bende kendisine müteşekkirim dedim. Sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum, sizden de bir alkış istiyorum dedim. Bolusporlu hemşerilerimiz, yöneticilerimiz kalktılar. Bakan Yardımcımız Fatih Metin’i ayakta alkışladılar. Fatih Metin’de bu alkışlara karşılık selamını verdi. Ama aradan geçen süre içerisinde aylar içersinde otobüs konusunda bir ilerleme kaydedilmedi. Ben buradan Boluspor Kulübü Başkanımıza sesleniyorum. Ne oldu otobüs? Veriliyor mu, verilmiyor mu? Sorun Boluspor Kulübü Başkanı. Sen bana söz verdin kardeşim. Niye vermiyorsun? desin. Veya gecikmenin sebebi makul bir sebepse, çıksın bunu kamuoyuna açıklasın. Biz verilen sözlerin takipçisi oluyoruz. Bu sadece siyaseten verilen sözler değil. Boluspor’a verilen sözleri de takip etmek bizim görevimiz. Eğer Bakan Yardımcımız Fatih Metin, ‘Ben Bolu’nun ekmeğini yedim, Bolu’nun havasını soludum, suyunu içtim, Boluluların bende çok büyük emeği var’ diyorsa Bolululara ve Boluspor taraftarına verdiği sözü yerine getirecek. Getirmiyorsa bence, Bolu’ya da çok fazla gelmesin.”

Editör: TE Bilisim