19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümü etkinlikleri, tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da düzenlenen bir dizi programla coşku ile kutlandı.  Anıtpark’ta Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler, Karaçayır 3000 kişilik Spor Salonunda düzenlenen programlarla devam etti.

Haber: Servet Gökçek-Nilay Çelik

Törene, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve eşi Ayşe Elif Kılıç, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Komando Kıdemli Albay Merdin Kışkan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, CHP Milletvekili Türker Ateş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, gaziler, askeri erkan, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, STK'lar, Bolu Gençlik ve Spor İl müdürlüğü personeli, sporcular, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Karaçayır 3000 kişilik Spor Salonundaki program Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramıyla ilgili kutlama mesajı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajının ardından Kültür Sanat Yarışmaları Şiir Kategorisi İl 1.’si ve Samsun bölge 2.’si Gençlik Merkezi gönüllü Burak Gülen bir konuşma yaptı.

“GELECEK NESİLLERE AKTARMAKTIR”

Gülen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 104’ncü yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyleyerek, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki kahramanları, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Anadolu’ya ayak basarak milli mücadeleyi başlattıkları günün 104’ncü yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Bugün biz gençlere düşen en büyük görev bu kutsal vatanı geliştirerek tertemiz bir şekilde gelecek nesillere aktarmaktır” dedi.

Şiir yarışmasında 1’ci olan Burak Gülen’in konuşmasından sonra 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu öğrencileri hazırladıkları gösteriyi sergiledi. Vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan öğrenciler ayakta alkışlandı.

“KIYAMETE KADAR BİZLERE VATAN OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu öğrencilerinin gösterisinin ardından gençlere seslenen  Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Türk gençliğinin üstün gayret çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak ilelebet yaşayacağını aktararak, “19 Mayıs 1919 aziz Türk milletinin emperyalizm işgal güçlerine baş kaldırdığı, gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” ifadesi ışığında Milli Egemenliğe dayanan tam bağımsız bir devlet kurma kararının hayata geçirildiği gündür. 19 mayıs 1919’da Samsun’da yakılan özgürlük meşalesinin aydınlığı büyük bir hızla tüm yurda yayılarak yüce Türk milletinin sarsılmaz ve kararlılığıyla birleşmiş ve yedi düvene karşı topyekûn giriştiğimiz büyük bir milli mücadele zafer ile karşılanmıştır. Bütün kalbimle inanıyorum ki 19 Mayıs Milli Ruhu üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk gençliğinin üstün gayret çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak ilelebet yaşayacaktır. Vatanımız ve mensubu olduğumuz medeniyet için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz sayesinde birlik ve dirlik içerisinde yaşadığımız bu topraklar, gençlerimizin omuzlarında yükselecek ve kıyamete kadar bizlere vatan olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ SERGİLENDİ

Programın devamında Bolu Spor Lisesi Halkoyunları ekibi tarafından Bolu’ya özgü sergilenen gösteri vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Halk oyunlarının akabinde Spor branşlarında bisiklet, eskrim, artistikcimanstik, atletizm, basketbol, badminton, masa tenisi, tenis, yüzme, hokey, bocce, kick boks, taekwondo, voleybol, atıcılık, okçuluk, futbol, güreş ve trampolin jimnastik dallarında gösteriler gerçekleştirildi. Sporcuların gerçekleştirdiği gösteriler coşkuya takip edildi.

MADALYA ALAN SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Törenin sonunda 2022 Trampolin Jimnastik Dünya Şampiyonasında gümüş madalya alan Emir Öztürk, Batuhan Meriç Mamur ve 1 Altın ile 1 Gümüş Madalya alan Sinan Cankurt, bronz madalya alan 2023 Karate Balkan üçüncüleri Medine Üzük 55 kg ile Yekta Alp Özmen 65 kg ve 2022 Kültür Sanat Yarışmalarında Jaz Kategorisi Türkiye Birincisi; Ege Sinan Ala(piyano), Batuhan Güre (davul), Selçuk Kaan Bekmez (trompet), Ceren Öner (solist), Hakan Yılmaz (kontrbas), Hüseyin İbrahimov’e  (saksafon) madalyaları Bolu Valisi Erkan Kılıç tarafından takdim edildi.

12-41311-29-210-18-47-76-74-205-153-301-60

Editör: Servet GÖKÇEK