Okul servis araç şoförleri, ticari araç sürücüleri ve rehber personele yönelik “Trafik Eğitim ve Bilgilendirme”  semineri düzenlendi.

Haber: Aslı Akış

Elektrikçiler ve İnşaat Odası toplantı salonundaki seminere Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, Trafik Tescil ve Denetleme Şubesinde görevli polis memuru Orhan Sağlam, 13. Ulaştırma Bölge Müdürleri Gülten Koymatçık ve Mithat Yılmaz, Bolu Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Fatih Kaplan, servis araç şoförleri, ticari araç sürücüleri katıldı.

Bolu Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Şoförler Odası başkanlığı ev sahipliğinde ilimizdeki trafik kazalarından kaynaklı meydana gelen can kayıplarını en aza indirgemek ve bu konuda kamuoyunda gerekli farkındalığı oluşturmak,  tüm yol kullanıcılarının Karayolu trafik güvenliği konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla Okul servis araç şoförleri, ticari araç sürücüleri ve rehber personele yönelik eğitim verildi.

Eğitim semineri Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat’ın açılış konuşması ile devam etti.

“KALİTEDEN TAVİZ VERMEDEN İŞİMİZE BAKACAĞIZ”  

Fırat, “Bizler can taşıyoruz. Çocuklarımızı geleceğe taşıyoruz” diyerek ; “Yaptığımız işin sorumluluğu çok büyük.  Yaptığımız işler çok riskli olmasına rağmen stresli olarak çalışıp rahat şekilde araçlarımızı kullanamıyoruz. Normalde aracımızı kullanırken hepimizin kafasının rahat olması lazım. öğrenci servisçiliği yapan arkadaşlarım öğrencilerden bize şikayet gelirde bir daha ki dönem bana okul aile birliği iş verir mi endişesi içerisindeyiz. Bunun için kendi eşinize, çocuklarınıza göstermiş olduğunun sevgiyi, saygıyı aracınıza aldığınız yolcuya göstermek zorundasınız. Bunun bilincinde olmalıyız onun için birlik beraberlik içinde evimize ekmek götürme gayretini göstermek zorundayız. Devletimiz bizim yanımızda. Bizler de kaliteden taviz vermeden işimize bakacağız” ifadelerini kullandı.

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat’ın konuşmasından sonra Trafik Tescil ve Denetleme Şubesinde görevli polis memuru Orhan Sağlam tarafından özellikle güzergah izin belgesi, rehber personel, araçların ‘S’ plaka haricinde olması ile ticari araç sürücülerinin yolculara karşı daha duyarlı olması konusunda okul  servis taşımacılığı trafik eğitimi slayt sunumu gerçekleştirdi.

 

Editör: TE Bilisim