(Haber: Aslı Akış)- Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2024 yerel seçimlerinde bağımsız aday olacağını açıkladı. Özcan, İYİ Parti, AK Parti ve MHP'den de teklif aldığını, ancak bu teklifleri reddettiğini de söyledi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın İYİ Parti'den aday olacağı iddia edilmişti. TV100'de yayınlanan Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına katılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kararını; “Şu anda hiçbir partiden aday olmuyorum, bağımsız aday oluyorum” ifadeleri ile netleştirdi.

İYİ Parti ile resmi bir görüşmesinin olmadığını, ancak gayriresmi olarak görüştüklerini de ifade eden Başkan Özcan, "Birçok partiden davet var. Ama benim genel eğilimim bağımsız olarak girme yönünde" şeklinde konuştu

Başkan Özcan, AK Parti'den gelen teklifleri de reddettiğinin de altını çizerek; “Ak Partili üst düzey yöneticiler beni aradı. Bu teklif resmi bir teklif diyen olmadı. Ben Sayın Erdoğan;  ile siyaset yapamam. Bana Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı bile teklif etse benim ilkelerim var Sayın Erdoğan ile yan yana yürüyemem" dedi.

MHP'den de teklif aldığını belirten Özcan, "MHP'den de arayanlar var. Ama hiçbiri, Sayın Erdoğan'ın bilgisi dahilinde mi arıyorsunuz?' sorusunu sormadım" ifadelerini kullandı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ