(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İstanbul’daki Ekrem İmamoğlu ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın İmamoğlu da benim partiye dönmemi çok arzu ediyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 100.yıla özel çıkarmayı planladığı af programına dair katıldığı televizyon programında konuşmuştu. Genel Başkan’a, CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın dönüşü de soruldu.

Özel, konuyla ilgili, “Ben Sayın Genel Başkanımı da (Kemal Kılıçdaroğlu) telefonla arayıp bir sorarım. ‘Tanju, geri gelmek istiyor, geçmiş dönemde bir şeyler vardı. Nasıl düşünülür?’ diye. Ama ben Tanju Özcan’ın geri döneceğini, Bolu’da CHP’nin Belediye Başkanı olarak görev yapabileceğini düşünüyorum” açıklamasını yapmıştı.

Başkan Özcan, Özel’in bu konuşmasını Bolu’daki basın mensuplarıyla bir araya geldiği programda cevapladı.

“PARTİYE DÖNMEMİ ÇOK ARZU EDİYOR”

 Konuyu İstanbul ziyaretinde, Ekrem İmamoğlu ile de görüştüğünü belirten Özcan, “Özgür Bey’in, kurultay öncesinde, Düzce’deki bir gencin soruna verdiği cevap… ‘Tanju benim arkadaşım, evimde yatırırım gerekirse’ demek, çok anlamlı bir cümle. Evinizde herkesi yatırmazsınız. Güvendiğiniz insanları evinizde misafir edersiniz. Demek ki Sayın Genel Başkan, bu cümleleriyle bana ne kadar güvendiğini ifade etti. Sonrasında bir cümle kullandı ama arkasından, ‘Eski Genel Başkanımın da fikrini alacağım, soracağım şeyler söyledi ama nihai kararı kendisi ve ekibi verecek. Bu kararı verirken ki ben bu kararın artık olumlu olduğunu görüyorum, konuşuyoruz da kimlere fikrini soracağını kendisi değerlendirecek. Ben o şeyi çok farklı yerlere çekmedim” dedi.

Özcan, İmamoğlu’na konuya bakışını, “Sayın İmamoğlu da benim partiye dönmemi çok arzu ediyor” ifadeleriyle anlattı.

Editör: Oğuzhan EKE