Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Haber: Ömer Çetinaslan

 Adaylığının açıklanmasının ardından hızlı bir şekilde çalışmalarına başlayan CHP Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan’ın üçüncü durağı Bolu Belediyesi oldu. Belediye personelini selamladıktan sonra Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ve partililer katıldı.

Ziyarette, yeni belediye binası ve Bolu Belediye’sinin mevcut projeleri hakkında bilgi alan Özcan, Başkan Yılmaz ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

Tanju Özcan ile beraber Belediye Meclis Üyeliği yaptıklarını söyleyen Alaaddin Yılmaz, “Türkiye’de en çok şikayet edilen, en çok mahkemeye giden adam benim. Kazanan kim olursa, bu riskleri alsın istiyorum” dedi.

“AVUKATLAR ÜRKEK DAVRANABİLİRLER”

AK Parti ve CHP adaylarının ikisinin de avukat olduğunu belirten Yılmaz, avukatlar hukuken ürkek olabilirler ancak belediyecilik icra makamıdır” diye konuştu. Yılmaz; “Tanju Bey ile ilk tanıştığımızda Belediye Meclis Üyesiydik. Sonrasında, Allah bize belediye başkanlığını nasip etti. Tanju Bey de milletvekili oldu. Bolu’da iki tane büyük parti var, ikisinin de adayları avukat. Avukatların, hukuken çok rahat hareket etmeleri mümkün değil, ürkek davranabilirler. Belediyecilik ise icra makamıdır, netice almak durumundasınız. ‘hukuken bir yanlış yapar mıyım?’ endişesinin bulunmaması gerekir” ifadelerini kullandı.

“CHP’NİN KAZANMASI BOLU’YA HAYIRLI OLMAYACAĞI ANLAMINI TAŞIMAZ”

Seçim sonrasında kazananın Bolu halkı olmasını temenni eden Yılmaz; “İki avukatımızdan birinin kazanacağını düşünüyorum. Bizim arzumuz, AK Parti’nin kazanmasıdır. AK Parti, belediyecilikten geldiği için Bolu’ya daha hayırlı olacağını düşünüyorum. Ancak, CHP’nin kazanması da Bolu’ya hayırlı olmayacağı anlamını taşımaz.

Türkiye’de en çok şikayet edilen, en çok mahkemeye giden adam benim. Kazanan kim olursa, bu riskleri alsın istiyorum. Hepimiz bir şekilden ibaretiz, kazanan Bolu olsun istiyoruz. Bir süreç sonrasında göreve geliyoruz, önemli olan orada hoş bir seda bırakıp, gidebilmek.

“BOLU’NUN KAYBETMESİ YERİNE KENDİM KAYBETMEYİ ARZU EDERİM”

Nisan ayının başından itibaren görevimi devretmiş olacağım. İnşallah Bolu kazanır. 10 yıl meclis üyeliği ve 15 yıl icrası anlamında hayatını adamış bir insan olarak, Bolu’nun kaybetmesi yerine kendim kaybetmeyi yürekten arzu ederim. Tanju Bey’e hayırlı olsun, Allah yardımcınız olsun” şeklinde konuştu.

“RAKİPLERİME GÖRE DAHA TECRÜBELİ OLDUĞUMU İDDİA EDİYORUM”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın ardından konuşan CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, “Cesur ve çalışkan olduğumu iddia ediyorum” dedi.

Diğer adaylara göre daha tecrübeli olduğunu söyleyen Özcan, “Sayın başkan, ‘belediye başkanı cesur olacak’ dedi. Belediye başkanı aynı zamanda çalışkan olacak. Ben, cesur bir adamım, hayatım boyunca cesur oldum. Çalışkan bir insan olduğumu iddia ediyorum. Bu konuda, diğer rakiplerime göre daha tecrübeli olduğumu iddia ediyorum. Çünkü, bu belediyede, iki dönem belediye meclis üyeliği yaptım. Geçmişte yaptığımız hatalardan ders alarak, geçmişte yaptığımız doğruları da cebimize koyarak yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

 “ALAADDİN YILMAZ’DAN HER ZAMAN FAYDALANMAK İSTERİM”

Belediye Başkanı olması halinde başkanlık sürecinde Alaaddin Yılmaz’ın fikirlerinden faydalanmak istediğini belirten Tanju Özcan, “Sayın başkanla uzun yıllar siyasetin içindeydik. Birbirimizi kırdığımız zamanlar oldu ama her zaman omuz omuza çalıştığımız zamanlar da oldu. Sayın başkan Bolu’ya 15 yıl hizmet etmiştir. Yaptığı doğru işlerin devamı, hiç kuşkusuz bizim tarafımızdan da sağlanacaktır. Elbette, her konuda görüş birliği içerisinde olmamamız doğaldır. Eğer belediye başkanı olarak vatandaş görevi bana tevdi ederse sayın Alaaddin Yılmaz’dan da, daha önceki belediye başkanlarımızdan da her zaman faydalanmak isterim. Her zaman danışmak isterim” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE BAŞKANI OLMAYA YAKIN OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM”

CHP Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan, belediyeleri partilerin yönetmediğinin altını çizerek, “Genel seçimlerde partiler öne çıkıyor ama yerel seçimlerde belediyeleri partiler yönetmiyor. O anlamda, yerel seçimlerde başkan adaylarının, ekiplerinin ve projelerinin daha öne çıkması gerektiğini ve çıkacağını düşünüyorum. Bu sebeple, bu seçimde belediye başkanı olmaya yakın olduğumu düşünüyorum. Allah nasip ederse, hayırlısı olacaksa, memlekete faydalı olacaksak bu görevi Allah bize nasip etsin” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim