Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü nedeniyle Kastamonu İnebolu’dan Ankara’ya yürüyüşüne destek vereceğini açıkladı.

Haber: Aslı Akış

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 28 Ağustos'ta İnebolu'dan Ankara'ya İstiklal Yolunda yürüyüş etkinliğine davet etti.

Özdağ, yürüyüşün amacını şöyle açıkladı: “Cumhuriyetimizi unutturmamak için, Atatürk’ü unutturmamak için, Kuvayı Milliye’yi unutturmamak için, Anadolu kadınının kağnılara yüklediği silah ve cephane ile nasıl bir destan yazdığını unutturmamak için yürüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yürüyüşün tarihi önemine de değinen Özdağ; “28 Ağustos’ta başlayacağız yürüyüşümüze. Çünkü 28 Ağustos 1920’de İnebolu’ya ilk silahlar gemilerle gelmiş ve indirilip kağnılara yüklenerek Ankara’ya doğru yola çıkmıştı. Biz de o kağnıların izinden gideceğiz.” şeklinde konuştu.

TANJU ÖZCAN: “YÜRÜYÜŞ DOĞRU BİR KARAR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Ümit Özdağ’ın yürüyüş çağrısına destek verdi. Sosyal medya hesabından Özdağ’ın videosunu paylaşan Özcan, yürüyüşün doğru bir karar olduğunu ve kendisinin de bir bölümünde katılmak istediğini ifade etti.

Özcan, “Sayın Ümit Özdağ’ın İnebolu’dan, Ankara’ya gerçekleştireceği yürüyüş doğru bir karar. Cumhuriyetimizi, Atatürk’ü, Kuvayı Milliye’yi, Kahraman Anadolu Kadını’nın kağnılarla taşıdığı silah ve cephaneyi unutturmaya çalışan, iktidar ve bir kısım muhalefete inat, Cumhuriyetimizin 100. Yılında gerçekleşecek bu yürüyüşün bir bölümüne bende katılmak isterim.” Dedi.

Editör: Oğuzhan EKE