Bolu il Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Kurban bayramı tatili boyunca ilimizde alınan güvenlik tedbirleri, kırmızı düdük projesi hakkında bilgiler vererek uyarılarda bulundu.Erdoğan; “Kurban bayramı dolayısı ile ilimizde 236 kilometre boyunca aldığımız yoğun tedbirlerimiz oldu. Alınan tedbirler sayesinde ölümlü kaza yaşanmadı” dedi.

 Haber: Aslı Akış

 Armağan Adnan Erdoğan, tüm ülke genelinde başlatılan Kırmızı Düdük projesi ile farkındalık oluşturmaya çalıştıkları ifade ederek çocukları hedef kitle aldıklarını kaydetti. Çocuklar vasıtası ile sürücü anne ve babalarını trafik kuralları ve hız konusunda uyarmalarını istediklerini söyledi.

“İLİMİZDE ALDIĞIMIZ TEDBİRLER VAR”

Bolu il Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan “Kurban bayramının tüm milletimize ve İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek; “Kurban bayramı dolayısı ile tüm ülke genelinde olduğu gibi Sayın valimizin koordinesinde ilimizde aldığımız tedbirler var. İlimiz güzergâh ili olduğu için Bölge Trafik Sorumlu sahamız yaklaşık 230 kilometre. 236 kilometre boyunca aldığımız yoğun tedbirlerimiz oldu. Malumunuz ilk 3 gün yoğun bir trafik yaşandı. Allaha çok şükür ki alınan tedbirler sayesinde ölümlü kaza yaşanmadı. Trafik normale dönmüş durumda ancak trafik tedbirlerimiz devam edecek tatil boyunca” dedi.

“HEDEF KİTLE ÇOCUKLARIMIZ”

Kırmızı düdük projesi ile bilinç oluşturduklarına dikkat çeken Erdoğan; “Yola çıkan vatandaşlarımıza önerim lütfen trafik ve hız kurallarına uyalım, aşırı hız yapmayalım. Yollarda sabırlı gidelim. Acele etmek olumsuz kazalara sebebiyet veriyor. Ayrıca bakanlığımız başlatmış olduğu bir proje var. “Kırmızı düdük” isimli proje trafik kazalarında ölümlü kazaları azaltmaya yönelik çocuklarımızı hedef kitle aldık. Çocuklarımız vasıtasıyla sürücü olan anne ve babalarını yollarda daha dikkatli ve duyarlı araç kullanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu proje kapsamında çocuklarımıza birer kırmızı düdük dağıtıyoruz. Görev kartlarımız ile görevler tevdi ediyoruz. Bu görevlerde özellikle emniyet kemeri kullanımı, hız konusunda anne ve babalarını uyarmalarını istiyoruz. Eğer kurallara uymuyorsa sürücüler kırmızı düdük çalarak onları ikaz etmelerini istiyoruz. Böylece bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz, farkındalık yarataraktan” şeklinde konuştu.

“İNSANLARIMIZ GÜVENLE 155’İ ARAYABİLİRLER”

Son olarak vatandaşın yoğun olduğu yerlerde asayiş tedbirlerinin alındığını vurgulayan Erdoğan; “Halkımızın yoğun bulunduğu alışveriş merkezleri, Pazar yeri ve kurban pazarında bayram süresince emniyet ve asayiş tedbirlerimiz var. Öncelikli olarak sahte para kullanımına yönelik vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Polis teşkilatı olarak vatandaşlarımızdan istediğimiz şüpheli gördükleri şahısları 155’e anında bildirmeleri. 155 kayıtlarımız tamamen gizli tutulmaktadır. İhbarcının kimliği kesinlikle açıklanmamaktadır. Bu nedenle insanlarımız güvenle 155’i arayıp karşılaştıkları olumsuzlukları iletebilirler” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim