“BU İHMALİN HESABINI KİM VERECEK?”

“SAĞLIK ÇALIŞANIN CAN GÜVENLİĞİ HERŞEYİN ÜSTÜNDEDİR”

 (HABER: ASLI AKIŞ- YASİN CELAL TORUN)-  Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Bolu İl Başkanı Furkan Özübek, “Uyardık dinlemediler, başvurduk değiştirmediler” diyerek,   Mudurnu Devlet Hastanesi 112 çalışanı iki kişinin karbonmonoksit gazından zehirlendiğini söyledi. Özübek; “Bu ihmalin hesabını kim verecek? Bu arkadaşlarımız hayatlarını kaybetseydi bu vebali kim ödeyebilecekti?” ifadeleri ile de yetkililere seslendi.

 Türk Sağlık-Sen Bolu İl Başkanı Furkan Özübek, gerçekleştirdikleri saha ziyaretlerinde Mudurnu Devlet Hastanesi’nin 112 Acil Sağlık personellerine ayrılan kısmında uzun zamandır karbonmonoksit gazından kaynaklı sıkıntı yaşandığı şikayeti aldıklarını aktradı.  Durumun önem arz etmesi sebebiyle Özübek, 3 tutanak ile Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerine yaşanan konuyu bildirdi. 

İlerleyen zamanlarda sadece bir duvar örüldüğünü dile getiren Özübek, havalandırmalarında çalışmadığını iddia etti.

Ancak 112 Acil Sağlık personeli iki kadın dün karbonmonoksit gazından zehirlendi. Mudurnu ilçe devlet hastanesinde tedavi gören ve sağlık durumlarının iyi olduğu kadın personellerin yaşadıklarını paylaşan Türk Sağlık-Sen Bolu İl Başkanı Furkan Özübek ve Türk Sağlık-Sen üyeleri  yetkili makamlara tepki gösterdi.

 “CAN GÜVENLİĞİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR”

Özübek, tüm uyarılara rağmen yaşanan durumun ehemmiyetini vurgulayarak; “Sağlık çalışanlarının sağlığı ve can güvenliği her şeyin üstündedir. Çalışma hayatlarında onların sağlık açısından sorunlu ortamlarda çalışmaya mahkum etmek, çalışanın canını tehlikeye atmak hiç kimsenin ne hakkı ne de haddidir.  Fakat ne yazık ki tüm uyarılarımıza rağmen çalışanın canına kast edildiği durumların yaşandığını üzülerek görüyoruz.

“FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLMÜŞTÜR”

Mudurnu Devlet Hastanemizde böyle bir durum yaşanmış ve facianın eşiğinden dönülmüştür. Kazan dairesi ve oksijen gazlarının bulunduğu yerin yanına 112 çalışanları için bir yer ayarlanmıştır. Buranın çalışanlarının sağlığı açısından çok riskli olduğunu söylememize, bu konuda tutanaklar tutup hem hastaneyi hem il sağlık müdürlüğünü göreve çağırmamıza rağmen gerekli hassasiyet gösterilmemiş ve bunun sonucunda 112 çalışanı iki arkadaşımız karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kalmışlardır.” şeklinde konuştu.

UYARDIK DİNLEMEDİLER, BAŞVURDUK DEĞİŞTİRMEDİLER”    

Sadece günü kurtarma adına geçici çözümler üretildiğini belirten Türk Sağlık-Sen Bolu İl Başkanı Furkan Özübek; Türk Sağlık-Sen olarak soruyoruz bu ihmalin hesabını kim verecektir? Bu arkadaşlarımız hayatlarını kaybetseydi bu vebali kim ödeyebilecekti?  Uyardık dinlemediler, başvurduk değiştirmediler, günü kurtarma adına yaptıkları çözümler işe yaramaz dedik kulak asmadılar” dedi.

“GEREĞİNİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ”

Furkan Özübek, olayın derinlemesine araştırılıp sorumlulara gereğinin yapılması noktasında çağrıda bulunarak; “Hastanede müdüründen başhekime, İlçe sağlık müdüründen İl sağlık müdürüne kadar burada her yöneticimizin sorumluluğu vardır. Bu olayda da derinlemesine bir soruşturma ile sorumluların belirlenmesini ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Bunun içinde her türlü katkısı sunmaya hazırız. Mevzu sağlık çalışanlarının can güvenliği, sağlıkları hayatları olunca herkes şapkasını önüne koymalı ve gereğini yapmalıdır. Aksi takdirde hayatları boyunca hesabını veremeyecekleri olaylarla karşılaşırlar sorumlu olurlar.” İfadelerini kullandı.

“TALEPLERE KULAN VERİN, SAĞLIK ÇALIŞANLARINI DİKKATE ALIN”      

Sağlık çalışanlarının taleplerinin dikkate alınması gerektiğine de işaret eden Özübek; “Bir kez daha uyarıyoruz. Bizim gayemiz ‘Haklı çıktık’ demek değildir. Biz çalışanlar ile ilgili bir şey söylüyor, bir duruma itiraz ediyorsak dikkate alın, çalışanların temsilcilerinin taleplerine kulak verin ve gereğini yapın.  Yaşanan ağır ihmal nedeniyle tedavi gören sağlık çalışanı arkadaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha böyle durumların yaşanmaması için tüm Bolu Sağlık camiası ve yöneticilerini gereğini yapmaya davet ediyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Editör: Oğuzhan EKE