(AA) - Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova’daki terör saldırısında en az 93 kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artabileceğini bildirdi.

Moskova'nın "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda, en az 4 kişi oldukları belirtilen silahlı kişiler, etrafa ateş açtı. Bortnikov, Crocus City Hall'deki terör saldırısına doğrudan karışan 4 teröristin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Komiteden yapılan açıklamada, olayın gerçekleştiği yerde uzmanların çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Hayatını kaybedenlerin cesetlerinin incelendiği aktarılan açıklamada, "Terör saldırısı sonucu 93 kişinin öldüğü tespit edildi. Ne yazık ki kurbanların sayısı artabilir." ifadeleri kullanıldı.

Olay yerindeki silah ve mühimmat dahil bütün delillerin hepsine el konulduğu, genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bütün kamera görüntülerine el konulduğu ve incelendiği ifade edildi.

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, Rossiya-24 devlet televizyon kanalına yaptığı açıklamada, saldırı esnasında yaralananlarla ilgili bilgi verdi. 115 kişinin hastaneye kaldırıldığı bilgisini paylaşan Muraşko, bunlardan 5’inin çocuk olduğunu, 60 kişinin ağır yaralı olduğunu aktardı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu görüldü. Binanın etrafında çok sayıda polis, güvenlik önlemi alırken bölgeye çok sayıda ambulans yönlendirildi.

TÜRKİYE, RUSYA'NIN BAŞKENTİ MOSKOVA'DA DÜZENLENEN TERÖR SALDIRISINI KINADI

Türkiye, Rusya'nın başkenti Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısını kınadı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Moskova'daki saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkına ve Rusya hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz."

Editör: Ebru Buket EKE