AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay 24 Haziran seçimleri sonrasında partisinin Bolu il teşkilatı ile basın toplantısı düzenledi. Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, “Seçim süreci boyunca kavgasız, gürültüsüz bir süreç geçiren tüm partilere teşekkür ediyorum. Bolu küçük bir şehir ve Bolu hepimizin” dedi.

Haber: Aslı Akış

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya; AK parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Genel meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Milletvekili Adayı Metin Vural, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker ve il ilçe yönetimi katıldı.

Toplantıda parti adına konuşmayı AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay gerçekleştirdi. Seçimlerin ardından Türkiye’nin yeni bir sistemle 25 Haziran’a uyandığına değinen ve seçim süreci boyunca çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkürlerini ileten AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; “25 Haziran Pazartesi itibariyle Türkiye yeni bir sabaha uyandı. İlk defa milletimiz tarafından seçilen bir başkanlık sistemine geçiş yapıldı. Ben bu süreçte, seçim çalışmaları boyunca başta teşkilatımız gençlik kollarımızdan, kadın kollarımızdan, merkez ilçemizden, il yönetimimizden, milletvekillerimizden, milletvekili adaylarımızdan velhasıl kelam ilçelerimizden, belediyelerimizden her birisinden bugüne kadar vermiş oldukları katkılardan, yapmış oldukları çalışmalardan dolayı ve bu süreç içerisinde de bu işin olmazsa olmazı değerli basın mensuplarına da bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Tabi bunu söylerken Bolu’daki siyasi partilere de bu teşekkürü iletmemiz gerektiğini düşünüyorum. Öncellikle siyasi partiler denince Cumhur İttifakı’nın tarafı olan başta Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanından, milletvekili adaylarından ve yine Büyük Birlik Partisi olmak kaydıyla onlara teşekkürü bir borç biliyorum. Cumhur İttifakı’nda birleştikleri ve ilk turda seçilmesinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BOLU’DA KAVGASIZ VE GÜRÜLTÜSÜZ SÜREÇ YAŞANDI”

Bolu’da yaşanan siyasi sürecin barış ve huzur içerisinde geçtiğine de değinen Başkan Doğanay, “Alanda diğer siyasi partilerle doğal olarak bir çalışma sürecimiz oldu. Bunun içerisinde başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak kaydıyla Bolu’da kavgasız ve gürültüsüz süreç yaşandı, benim için en önemli olan konulardan bir tanesi bu. Çünkü biz küçük bir şehirde yaşıyoruz. Bu küçük şehirde yaşarken siyaset uğruna her şeyi kırıp döküp yakmanın bir mantığı olmadığına inanıyorum. Bunu 3 yıldır da sürekli olarak dillendiriyorum. Bu seçim süreci boyunca itina gösteren, birbirini üzmeden, kırmadan bir seçim süreci geçiren tüm siyasi partilere de bir kez daha teşekkür ettiğimi belirtmek istiyorum. Bolu küçük bir şehir ve Bolu hepimizin” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ, BOLU’DA YÜZDE 65’LİK OY ORANIYLA SEÇİLMİŞ OLDU”

Seçim sonuçlarına göre gereken çalışmaları yapacaklarına dikkat çeken Doğanay, “Sonuç olarak Sayın Cumhurbaşkanımız, Bolu genelinde yüzde 65’lik bir oy oranıyla seçilmiş oldu. Tabi ki AK Parti olarak Türkiye genelinde olduğu gibi, AK Parti’nin oylarına bakıldığında Sayın Cumhurbaşkanımızın oylarına nazaran bir düşüş var. Burada milletimiz siyasilerin inanması gereken o stratejik anlamdaki hamleyi yaptı. Belki de Türk Milleti olarak çok seçime gitmemizden dolayı bu işte de profesyonelleştiğimizi düşünüyoruz. Milletimiz, o ayarı çok iyi ayarlayarak ne söylenmesi gerektiğini anlata bilen, çok güzel bir yapı ortaya koydu. Biz Bolu olarak Türkiye ortalamasının yüzde 10 üzerindeyiz. Ama işin gerçeğine baktığımız zaman da Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı oyların altında AK Parti’nin almış olduğu bir oy var. Tabi ki biz AK Parti ailesi olarak buradan üzerimize düşen sorumluluğu alıp, kendi iç dünyamızdaki muhasebemizi de yaparak yolumuza devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“24 HAZİRANDA MİLLETİMİZ ÖNEMLİ BİR KARAR VERMİŞTİR”

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın ardından AK parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’ de bir konuşma yaptı.  Küpçü; Türkiye’nin güçlü bir medeniyet olduğunu belirterek; “24 Haziranda milletimiz önemli bir karar vermiştir. 16 Nisan da o hızlı, seri gitme noktasında güçlü milletimizin o kadim hikâyesiyle barışık bir şekilde yola devam etme noktasından bir karar vermiştir. Türkiye güçlü bir medeniyettir. Kadim bir medeniyet geleneği var. Ancak bu sitemi mevcut Cumhuriyetimizi daha güçlü hale getirmek zorundaydık. 10 yıl uzun iktidarlardan sonra hep bir balans ayarı verilmiş maalesef demokrasilerimizde. 2002 yılında AK Parti iktidara geldi. MİT krizi 7 Şubat 2010 karanlık Şubat dediğimiz dönemde hemen devlete bir operasyon başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız milletimiz adına dik durmaya çalıştı. Bu 10 yıllık balans ayarlarından sonra hemen arkasından Gezi Parkı, dershane meselesi,17-25 Aralık operasyonu, 15 Temmuz darbe kalkışması bütün bunlara karşı direnen millet adına direnen bir AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız vardı. 16 Nisan referandum öncesi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ben varım bu anayasa değişikliği yapalım bu ülkede beka sorunu yaşamayalım, istikbale doğru emin adımlarla beraber gidelim. 16 Nisanda milletimiz partinin Cumhurbaşkanlığı konusunda daha hızlı ve seri noktasında bir karar verdi” dedi.

“SİYASETİN TEK GÜVENLİ LİMANI VARDIR O DA AHLAK”

Fehmi Küpçü,24 Haziran’da sandıktan çıkan sonuç ‘istikrar ve güçlü cumhuriyet’ diyerek ; “AK Parti ailesi olarak siyaset peygamber mesleğidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüdür; “Siyasetin tek güvenli limanı vardır o da ahlak.” AK Parti ahlaklı bir siyaset, milletinin meramına paydaş olan ittifakın diğer paydaşı Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber yapıcı bir siyaset yapmaya çalıştı. Yıkıcı olmamaya çalıştı. Geçmiş yaptıklarını anlatırken yapacaklarına ilişkin bir mefkure koydu. Hamd olsun sandıktan bereket, hayır, güzel bir istikbal çıktı. Allah nasip ederse 5 yıllık bir icraat hükümeti olacak. Daha seri daha hızlı karar verebilen bir noktaya evrilmiş oldu. Bu seçim sürecinde kadın kolları, gençlik kolları, merkez ilçe, yönetim kurulu üyelerimize, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Seçim bizim açımızdan bereketli bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız ilk turda çıkardı. Ak Partiyi en iyi anlayan, anlamlandıran şehirlerden bir tanesi Bolu. Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı anlamında bizim paydaşımız. Biz aynı zaviyeden iki elmanın yarısı gibi iki siyasi hareketiz. Sayın cumhurbaşkanımızın talimatı ile yola çıktığında bu ekip ve AK Parti ailesi Cumhur İttifakına verilen destek anlamında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Herhalde Bolu tarihinde en yüksek oylarından bir tanesidir. Bolu AK Parti ailesi anlamında yine oylarımız ortalamanın 12 puan üzerinde. MHP ve AK Parti olarak Cumhur ittifakına çalıştık. Vatandaşlarımız, hemşerilerimiz bu konuda vicdanı ile karar verdi. Çıkan karar istikrardı, güçlü bir cumhuriyetti, yapıcı bir siyasetti. İnşallah neticesi hayırlı, bereketli olur. Bolu özelinde yer alan siyasi partilere, seçilen milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim