Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, başlattıkları “Minik Yürekler Üşümesinkampanyası ile başta bot ve mont yardımı olmak üzere ihtiyaç sahibi çocukların eksiklerini giderecek. Kampanya hakkında bilgi veren Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Akgül, “Göreve geldiğimiz günden beri Bolulu vatandaşların bir nebze olsun yaralarını sarmaya çalıştık. Bolu’da yaklaşık 50-60 kadar ihtiyaç sahibi çocuk tespit ettik. İnşallah bu hafta içerisinde onları evlerinde ziyaret edeceğiz ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Yardımları yaparken asla “Ülkücü mü? Sağcı mı solcu mu?” diye bakmadık. Bizim için esas olan ihtiyaç sahibi olmalarıydı” dedi.

 Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahibi çocukların yardımına koşuyor. “Minik Yürekler Üşümesin” adı ile başlattıkları kampanya kapsamında Bolulu yardımseverlerin bağışları ile ihtiyaç sahibi aileler ve çocuklarının eksikleri giderilecek.

Öte yandan yine Ülkü Ocakları İl Başkanlığı öncülüğünde, önümüzdeki günlerde bir yardımsever tarafından 10 ailenin ev eşyalarının tamamı karşılanacak.

“SİVİL TOPLUM KURUŞLARINA VE VATANDAŞLARIMIZA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”

Konu ile ilgili bilgiler veren Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Akgül, göreve geldikleri günden beri yardım ve bağış kampanyaları düzenleyerek Bolulu vatandaşların eksilerini gidermeye çalıştıklarını altını çizerek, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar, yardım-bağış kampanyalarıyla Bolulu vatandaşların eksiklerini gidermeye, bir nebze olsun yaralarını sarmaya çalıştık. Bu kış gününde de Türkiye genelinde birçok ocağımız ile “minik yürekler üşümesin” dedik. Tabi ki bu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konuda bir eksikliği var” anlamına gelmez. Her şeyi devletten beklememek adına, geleneklerimize göre paylaşmak, kardeşlikleri pekiştirmek amacıyla bu faaliyetleri düzenliyoruz. Başka sivil toplum kuruşlarına ya da vatandaşlarımıza örnek olmak istiyoruz” diye konuştu.

“YAKLAŞIK 50-60 KADAR İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUK TESPİT ETTİK”

Bolu’da ihtiyaç sahibi yaklaşık 50-60 çocuk tespit ettiklerini belirten Akgül, “İlimiz olarak şanslıyız, çok fazla ihtiyaç sahibi ailemiz yok ancak ekip arkadaşlarımız ile bir araştırma yaptık; Bolu’da yaklaşık 50-60 kadar ihtiyaç sahibi çocuk tespit ettik. İnşallah bu hafta içerisinde onları evlerinde ziyaret edeceğiz ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Tabi ki bunlar geçici çarelerdir. Ailelere gıda yardımı ve iş bulma konusunda da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz vatandaşlarımızdan bağış yapmaları yanında bir de çevresindeki ihtiyaç sahiplerini bildirmelerini istiyoruz. Bize bildirsinler ki, biz onun ihtiyacını giderelim, onun yüreğini ısıtalım” şeklinde konuştu.

“HAYIRSEVERLERİN ULAŞTIRDIĞI EMANETLERİ, HAKKIYLA TESLİM ETME GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Yaptıkları kampanyaları kamuoyuna duyurarak daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen İsmail Akgül, “Bazı çevreler tarafından bu durum farklı yansıtılabiliyor. “Reklam yapıyorsunuz, sağ elin verdiğini sol el duymamalı” gibi şeyler söyleniyor. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kendi bir bütçesi asla olmadı. Zaten Ülkü Ocakları, bizim gibi orta düzeyde ya da genel olarak gariban çocukların vakıf olduğu bir kurum. Sağ elin verdiğini sol eli duymama şansı yok bizde. Biz, hayırseverlerin ulaştırdığı emanetleri, hakkıyla yerine teslim etme gayreti içerisindeyiz. Bizim derdimiz; Türk milletinin bir eksiği, ihtiyacı varsa onu tamamlamak; kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirmek. Bir reklam söz konusu olsa; bu bütçeleri daha da büyütür, billboardlara asarız. Reklam böyle olur. Basın aracılığı ile bunları duyurmamız lazım ki, bizi tanıyan ya da tanımayanlar “şurada da ihtiyaç sahibi bir çocuk var” diye bize bildirsinler. %90 oranında Bolu halkımız, bize bu teveccühü gösteriyor. Geçmiş dönemlerde de bunları hakkıyla yerine getirdik. Bu süreçte de hayırseverlerimizin desteklerini aldık. İnşallah bu hafta içerisinde emanetlerini ulaştıracağız” sözlerine yer verdi.

“10 AİLENİN EV EŞYALARININ TAMAMI KARŞILANACAK”

Akgül, yardımları yaparken kimsenin siyasi görüşünü değerlendirmediklerini vurgulayarak, “Bazı hayırseverlerimiz çıkıyor; isminin geçmesini istemedikleri için söylemiyorum. Yaklaşık 10 ailenin ev eşyalarının tamamını karşılama sözü verdi bize. Biz de 10 aile tespit ettik, iki hafta içerisinde bu ailelerimizin ihtiyaçları giderilecek. Bize destek verenler, iş adamlarından ziyade daha çok memur, esnaf ve işçi kesiminden. 100-200 TL’ler ile toplanan bir bütçe bu. Allah’a şükürler olsun, şuanda 50’ye yakın çocuğumuzun ihtiyacını karşılayabilecek bir bütçeye ulaştık. Yardımları yaparken asla “Ülkücü mü? Sağcı mı solcu mu?” diye bakmadık. Bizim için esas olan ihtiyaç sahibi olmalarıydı. “Hangi partilisin?” diye kimseye sormadık, bizim işimiz değil. Allah rızası için bu işe başımızı koyduk ve bu yolda mücadele ediyoruz. Allah nasip ederse, 2 hafta içerisinde hem çocuklarımızın ihtiyaçlarını hem de ihtiyaç sahibi ailelerin eşyalarını; buzdolabından televizyonuna, ütüsünden bulaşık makinesine kadar tamamlamak suretiyle teslim edeceğiz. Belki bunlardan fotoğraflar çekip, basın ile paylaşacağız ama ihtiyaç sahiplerinin yüzünü göstermemeye dikkat ediyoruz. Fotoğrafları çekmemiz lazım, şeffaflık ve insanların bize güveni açısından çok önemli. Bolulu hayırseverlere de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim