(HABER: ASLI AKIŞ) - Bolu Ülkü Ocakları Asena Birimi, çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak ve vatandaşları duyarlılığa davet etmek adına 'Çevrecilik Milliyetçiliktir' sloganı ile At Yaylasında çeşitli noktalarında temizlik etkinliği düzenledi.

“Çevrecilik Milliyetçiliktir” anlayışıyla hareket eden Bolu Ülkü Ocakları Asena Birimi üyeleri, çevre temizliği konusundaki duyarlılıklarını pratiğe dökerek geri dönüşümü doğada mümkün olmayan plastik atıkları ve çöpleri toplama etkinliği düzenledi.

Hummalı bir temizlik yapan gençler, bu konu hakkında farkındalık yaratmak amacıyla da “orman vatandır” pankartı açarak fotoğraf çektirip vatandaşlara çevre temizliği noktasında mesaj verdi.

“DOĞA VE ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMIŞ OLACAĞIZ”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bolu Ülkü Ocakları Asena Birimi Başkanı Nur Eraslan gençlerde sorumluluk ve yardımlaşma bilincinin oluşturulmasını hedeflediklerini belirterek; “Bir Türk Milliyetçisi çevre sorunlarına duyarsız kalamaz kalmamalıdır. Bizlerde bu duyarlılığımıza binaen Bolu’nun At Yaylasının çeşitli noktalarında atık ve çöp toplama etkinliğimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu tür faaliyetlerimizi ileri ki dönemlerde de daha da yoğunlaştırarak hem topluma yararlı faaliyetlerimizi sıklaştırmış hem de Türk gençliğine doğa ve çevre bilincini aşılamış olacağız. Bu bağlamda da gerek doğada, gerek kent merkezlerinde temizlik ve bilinçlendirme faaliyetlerimiz devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Editör: Aslı AKIŞ