Hizmet-İş Sendikası Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Bolu’da Hizmet-İş Sendikası üyelerinin baskıyla istifa ettirildiğini söyledi. Yıldız; “31 Mart yerel seçimlerinden çıkan sonuçları fırsat bilen bazı sendikalar, bir kısım belediyeler ve bağlı şirketlerinde çalışan üyelerimizi yalan, tehdit ve baskıyla sendika değiştirmeye zorlamaktadır” dedi.

 Haber: Aslı Akış

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız basın açıklaması düzenleyerek Bolu’da sendika üyelerinin baskı ve tehditle sendika değiştirmeye zorlandığını iddia etti.

Yıldız, basın açıklamasında; 31 Mart yerel seçimlerinden çıkan sonuçları fırsat bilen bazı sendikalar, bir kısım belediyeler ve bağlı şirketlerinde çalışan üyelerimizi yalan, tehdit ve baskıyla sendika değiştirmeye zorlandığına dikkat çekerek; “Başta Bolu, olmak üzere bazı illerde son bir kaç gündür artırılan baskılar, üyelerimizin huzurunu ve iş barışını tehdit eder noktaya gelmiştir. Bu durumdan üyemiz belediye işçileri büyük rahatsızlık duymaktadır. Örgütlü üyelerimizin sendikal tercihlerini değiştirmeye yönelik baskının artarak devam etmesinden dolayı, sendikamız ve kamuoyu da rahatsızdır. Üyelerimizin itibar etmediği, onaylamadığı sendikalara üye olmaya zorlanmaları, asla kabul edilemez” diye konuştu.

 “YALAN, BASKI VE TEHDİTLERE BOYUN EĞİLMEMELİ”

Celal Yıldız, “Yalan, baskı ve tehdidin, mazbatasını almamış belediye başkanlarının ismi kullanılarak yapılması, henüz koltuğuna oturmamış belediye başkanına karşı da bir iftiradır, saygısızlıktır. Belediye başkanlarımızın ismi alet edilerek söylenen yalanlara itibar edilmemelidir. Bu tür yalan, baskı ve tehditlere boyun eğilmemesi konusunda üyelerimizi dikkatli olmaya davet ediyoruz.

Seçimle mazbata arasındaki kısa geçiş dönemini fırsat bilerek üyelerimizi yönlendirmeye çalışmak, şark kurnazlığından ibaret nafile bir çabadır. Yeni seçilen belediye başkanlarımızın emekçilerin sendikal örgütlülüğü ve tercihine yönelik ne bir sözü, ne de bir çabası bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

“ÜYELERİMİZE BASKI YAPANLARI SENDİKAL AHLAKA DAVET EDİYORUZ”

Sendika üyelerine baskı yapanları ahlaka davet eden Celal Yıldız; “Yeni seçilen Belediye Başkanlarımız, ‘belediye çalışanlarının rahat olmaları ve huzur içinde çalışacakları’ yönünde kamuoyu huzurunda söz vermişlerdir. Bu açıdan üyemiz emekçiler mutlu ve geleceğinden ümitvardır. Gönlümüz hoş, içimiz rahattır. Ancak, buna rağmen bazı sendikaların sorun üretmeye odaklı çabaları kaygı vermektedir. İşçi arkadaşlarımızın hakları ilerletilirken söz söylemeyenler, taşeron emekçilerinin kadro mücadelesinde yer almayanlar, bugün algı operasyonları ve baskıya dayalı metodlarla sahneye çıkmaya, örgütlenmeye çalışmaktadırlar. Üyelerimizin sendika değiştirmeye zorlanmaları, bunu yapan sendikaların işçiden ve sendikal ilkelerden yoksun, hak mücadelesinden uzak anlayışının bir sonucudur. Üyelerimize baskı yapanları sendikal ahlaka davet ediyoruz. İşyerlerinde huzuru bozmanın kimseye faydası olmayacaktır” dedi.

“HİZMET-İŞ KÖKLÜ VE GÜÇLÜ BİR SENDİKADIR”

Hizmet-İş Sendikasının köklü ve güçlü bir sendika olduğunu vurgulayan Yıldız; “Desteğini siyasi parti ve siyasal iktidarlardan değil, emekçiden almaktadır. Hizmet-İş, siyasal olarak tarafsızdır. Belediye başkanının partisi ne olursa olsun, 40 yıldır bütün belediye başkanlarıyla diyalog ve samimiyet içerisinde çalışmıştır, çalışmaktadır. Hizmet-İş, ilkesel olarak kavga ve çatışmadan değil, diyalog ve uzlaşmadan yana olmuş, hiçbir zaman belediyelerimizi sıkıntıya sokacak bir girişim içinde olmamıştır.

Belediyelerin çoğunluğu AK Partili olmasına karşın, pek çok belediyede uzun yıllardır Belediye-İş ve Genel-İş Sendikası örgütlüdür. Hizmet-İş Sendikamızın, Belediye-İş ve Genel-İş’in örgütlü olduğu belediyelerde işçinin tercihini değiştirmeye yönelik hiçbir girişimi olmamıştır, olmayacaktır. Hizmet-İş, emekçilerin sendikal tercihine saygı duymaktadır. Diğer sendikaların da Hizmet-İş Sendikamızın örgütlülüğüne ve üyelerimizin tercihine saygı duymasını istiyoruz.

 “EMEKÇİLERİ SENDİKAMIZDAN KOPARMAK MÜMKÜN OLMAYACAKTIR”

Bir kısım sendikalar, üyemiz belediye çalışanlarını, yalanlarla etkilemeye çalışmakta, değerli emekçi kardeşlerimize psikolojik baskı uygulamaktadır. Bu baskılar, sendikamız ve çalışanlar bakımından artık tahammül edilemeyecek bir boyuta ulaşmış bulunmaktadır.

Yeni seçilen sayın belediye başkanlarımızdan, kendi isimleri kullanılmak suretiyle emekçilere baskı uygulayanlara müdahale etmesini ve bunun hesabını sormasını istiyoruz. Umut ediyoruz ki, sayın başkanlarımız görevi devraldıklarında bunun önlemini alacaklardır. Bu vesileyle, sayın belediye başkanlarımızı seçilmelerinden dolayı tekrar kutluyor, görevlerinde başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜYELERİMİZE BASKI YAPANLARI UYARIYORUZ”

Sendika değiştirmeye yönelik baskıların üyeler tarafından karşılık bulmayacağını belirten Yıldız, baskı yapan sendikaları sert bir dille uyardı. “Bilinmesini istiyoruz ki, emekçileri, gönül verdikleri sendikamızdan koparmak mümkün olmayacaktır. Belediye emekçilerini Hizmet-İş’ten ayırma girişimleri ters tepmeye mahkumdur. Sendikal değerlerle uyuşmayan akıl ve ahlak dışı baskılar, emekçi kardeşlerimiz nezdinde karşılık bulmayacaktır. Üyelerimizi yalanlarla etkilemeye, baskıyla sendika değiştirmeye çalışanları uyarıyoruz. Zorla güzellik olmaz. Gelin, vazgeçin. Üyemiz belediye emekçileri kimsesiz değildir. Aksi durumda, Hizmet-İş Sendikamız, üyelerinin tercihini zorlamaya çalışanlara karşı sessiz kalmayacak, her türlü girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yeni seçilen Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan’ı ziyaret ettiğini ifade eden Yıldız, konuyu kendisine aktardığın kaydetti. Yıldız, Tanju Özcan’ın “Biz hiçbir sendika ile ilgili bir ayrımımız söz konusu değil. Hiçbir arkadaşımıza bizden ve arkadaşlarımızdan baskı uygulanması söz konusu değil” dediğinin altını çizerek;  “Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımızın böyle bir ifade kullanması bizi mutlu etmiştir” dedi.

Editör: TE Bilisim