Bolu Valisi Ahmet Ümit, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaparak, Çanakkale Şehitlerini andı.

Vali Ahmet Ümit’in 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Deniz Zaferi’nin 104’üncü yılı nedeniyle yaptığı yazılı basın açıklaması şu şekilde; “104. yıldönümünü büyük bir gururla kutladığımız 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, vatanımızın ve milletimizin, bekası için canlarını feda eden yüz binlerce vatanperver kahramanın mücadelelerinin sonucudur. Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, namusu ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir. Çanakkale; Canlarını hiçe sayarak 'Çanakkale geçilmez' dedirten, kahraman Gazilerimizin ve aziz Şehitlerimizin şahs-ı manevilerinde yüce milletimizin; vatan, bayrak, istiklal ve hürriyetleri uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği gündür. Ama ne yazık ki karşımızdaki emperyalistler her yenilgiden sonra toparlanıp tekrar tekrar ve daha sinsice planlarla milletimize karşı taarruza geçmektedirler. Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi,  o zamanın emperyalist haçlılarının bakiyeleri olan bu günün post Siyo-Haçlıları; yine kendilerinin organize ettikleri ve yerli, yabancı işbirlikçi hainlerle birlikte tüm güçleriyle ülkemize, milletimize, bağımsızlığımıza kastettikleri 15 Temmuz gecesi de milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmışlardır. Bu vesileyle milletimiz kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz'da vatanımızı koruma ve bağımsızlığımıza sahip çıkma konusundaki kararlılığını ve  “Çanakkale Ruhu”nun asla yok olmayacağını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

Bununla beraber bize düşen: kültür ve medeniyetimizin kadîm düşmanlarının zulüm ve müstevlî davalarına olan düşkünlüklerinden daha güçlü ve samimi bir şekilde topyekün millet olarak haklı ve insanî davamıza sahip çıkarak, zalimlerin zulümlerini unutmadan, tarihimizden ilham ve ibret, zamanımızın olaylarından da ders alarak günümüzün ve geleceğimizin gereklerini sağlam ve samimi bir şekilde gerçekleştirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerimle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan,  vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Editör: TE Bilisim