Uygulamalı çevre eğitimi projesi kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda, 100. Yıl İlkokulu, Bolu’nun en temiz okulu seçildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da yürütülen uygulamalı çevre eğitimi projesi kapsamında, kentteki okullarda öğrencilere doğa bilinci aşılamak için çalışmalar ve eğitimler yapıldı. Proje kapsamında okullar arasında çevre yarışmaları da gerçekleştirildi. Yarışmalar sonucunda en temiz okul kategorisinde, 100. Yıl İlkokulu; En çevreci okul bahçesi kategorisinde Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı Ortaokulu; Uygulamalı çevre eğitimi projesini en iyi uygulayan okul kategorisinde Aktaş Anaokulu ve Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu oldu.

Proje kapsamında ödül almaya hak kazanan okullara ve katılımcılara belge ve ödülleri Kanunu Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle verildi. Törene Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Hakan Alpaslan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan Kurt, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİMİZE ÇEVRE BİLİNCİNİ GELİŞTİRİCİ EĞİTİMLER VERDİK”

Programın açılış konuşmasını yapan Oğuzhan Kurt, proje kapsamında binin üzerinde öğrenciye erişildiğini belirterek, “Yaklaşık 1 yıl önce, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Bolu Çevre Derneğimizle birlikte uygulamalı çevre eğitim projesini başlatmış bulunmaktayız. Bu 1 yıl boyunca 20’den fazla okul ve binin üzerinde öğrencimize çevre bilincini geliştirici eğitimler verdik. Süreç içerisinde ise çevresel okul kapsamında yarışma düzenlenmiş olup, bugün dereceye giren okullarımıza belgelerini takdim etmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle dilerim ki çevre kirlenmesi, yok olan canlı türleri, bozulan çevre dengesi gibi insan faaliyetlerinden doğan, olumsuz sonuçları tartıştığımız ve çareler aradığımız, 5 Haziran Dünya Günü ve Haftası kirlenmenin, bozulmanın gerileceği, doğanın özenle koruncağı günlerin habercisi olur” dedi.

“DÜNYA’DA GÜZEL BİR HAYAT YAŞASINLAR”

Vali Erkan Kılıç, doğanın çocuklara miras kalacağının altını çizerek, “Yok ettiğimiz, deremiz, çayımız, ırmağımız, ormanlarımız, yeşil alanlarımızı geriye getirmek mümkün olmuyor. Eskilerden hep duyuyoruz veya çocukluğumuzun ilk yıllarında doğanın ne kadar güzel olduğunu, derelerimizin, ırmaklarımızın ne kadar güzel olduğunu hepimiz biliyoruz. Şimdi ise başta yağmurlar olmak üzere, toz bulutlarından, doğanın tahrip olmasından, balıkların yok olmasından, oksijenin azalmasından tutunda bir sürü çevre sorunlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Çevre hakkı da biliyorsunuz insanın en tabi hakkı. Dolayısıyla bu Dünya’da bizim, özellikle bizden sonra çocuklarımızın iyi bir hayat sürmeleri anlamında, doğayı onlara iyi bir şekilde, tahrip etmeden en az hasarla bırakmak zorundayız ki onlar da bu Dünya’da güzel bir hayat yaşasınlar. Doğayla barışık bir şekilde hayatlarını sürdürsünler” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmaların akabinde, protokol üyeleri tarafından ödül almaya hak kazananlara ödülleri takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından okul içerisindeki geri dönüşüm sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Editör: Oğuzhan EKE