(Haber: Oğuzhan Eke) – 3. Bolu Fuarı, gerçekleştirilen açılış töreniyle beraber başladı. Fuar, 24 Eylül’e kadar açık kalacak.

foto galeri gif

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, 3. Bolu Fuarı başladı. Kalıcı Konutlar Kapalı Pazar alanında başlayan ve 24 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek fuar için açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine Bolu Valisi Erkan Kılıç, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, il protokolü, iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

“YENİ FUAR ALANIYLA BİRLİKTE BURADA YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda halk oyunları gösterisi yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Alemder, “Bolu’da bir bölge fuarı yapmayı planlıyoruz. Özellikle kanatlı sektörle alakalı fuarlarımız İstanbul’da yapılıyor. Biz Bolu olarak yüzde 34’ünü temin ettiğimiz kanatlı sektörde, fuarların bundan sonraki aşamada, yeni fuar alanıyla birlikte burada yapılmasını istiyoruz ve bu konuda da çalışmalarımızı sürdürmek durumundayız” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL 40 DÖNÜMLÜK ALANDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, büyük bir fuar alanının Bolu’ya kazandırılacağını belirterek,  “Bolu’muzda fuar alanı eksiğimiz var. Ama onun müjdesini vereyim, hemen 14 Burda’nın kuzeybatısında, 18. Madde uygulaması çalışmamız vardı. Önümüzdeki yıl yaklaşık 42 dönümlük bir belediye hizmet alanı kazanmış olacak Bolu Belediyesi ve muhtemeldir ki önümüzdeki yıl bu fuar, o büyük, 40 dönümlük alanda gerçekleştirilecek ve bölgesel bir fuara dönüşecek. Bolu’muzun da önemli bir eksiği ortadan kalkmış olacak” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN SEKTÖRLERİ KAPSAYAN BİR FUAR YAPALIM DEDİK”

Milletvekili Türker Ateş, fuarın başlangıç amacını belirterek, “Bolu Türkiye, ilk 100’üne giren, firmalara sahip. İlk 500’e giren firmalara sahip. Müthiş potansiyeli bir organize sanayisine sahip. Turizme, tarıma, ormana sahip bir il… Bunun dinamikleri olarak baktığımız zaman, sektörel bazda teşvik almayan bir ilimizdi. 5084’ten faydalanamamıştık. Aynı zamanda il olarak da bölgesel teşvikleri alamadığımız için firmalarımıza destek verme ihtiyacı doğdu. Nasıl destek veririz diye düşündük. Bütün sektörleri kapsayan bir fuar yapalım dedik. TOBB’un desteğiyle. Bolu ilindeki firmalarımız gerçekten çok önemli. Her şartta üreten ve pazarlayan firmalar var” diye konuştu.

“HER PROJEYE DESTEK VERECEĞİMİZE TEMİNAT VERİYORUM”

Milletvekili İsmail Akgül, Bolu için her projeye destek vereceklerini belirterek, “İş dünyasının bir parçası değilim. Ben Bolu’nun sıradan bir evladıyım. Ama iş dünyasında tecrübesi olan iş insanları dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla 4 aylık süreçte yapmış olduğumuz istişareler sonucunda Bolu’muzun katma değerinin daha fazla yükselebileceği, daha etkili bir konumda olabileceği, organize sanayisinin, turizminin daha üst seviyelerde olabileceğinin ve bunun yanında hep birlikte oturup hazırlanan projeleri de bakanlık nezdinde Sayın Vali’mizin de öncülüğünde hızlandırarak, yeni açılacak fuarda, Bolu’muzun daha katma değerli bir şekilde, daha güçlü bir Bolu olmak adına inşallah önümüzdeki süreçte bizim de farkındalığımızı burada göreceksiniz. Gelecek her projeye, yapılacak her projeye destek vereceğimize, Milliyetçi – Ülkücü hareket adına teminat veriyorum” şeklinde konuştu.

“TEKNOLOJİ ÜSSÜ HALİNE GETİRMEMİZ DE GEREKİYOR”

Vali Erkan Kılıç, Bolu’da teknolojik ürünlerin de üretiminin arttırılması gerektiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı.

“Bolu olarak biz başta kanatlı et sektörü olmak üzere ahşap, mobilya üzerinde ve bütün dünyaya ihraç edilen ürünler sayesinde, birçok büyük firmamız var… Bunların sayılarının artması hem Bolu’ya gem ülkemize çok büyük katkılarda bulunacak. Bu fuarlarda hem kendimizi gösterebilmek noktasında hem buraya katılacak firmalardan yenilikleri görmek anlamında büyük faydası olacaktır. Kentlerde bunların altyapılarının oluşması son derece önemli. Bununla ilgili de hep beraber çalışma içerisinde bulunmamızda son derece önemli. Bunun yanında Bolu stratejik olarak önemli bir konumda. Bu noktada da burayı bizim aslında teknoloji üssü haline getirmemiz de gerekiyor. Başta üniversitemiz olmak üzere, bunları da geliştirmemiz gerekiyor. Tarımsal ürünlerinin, yapı malzemelerinin, mobilya sektörünün yanında bilişim anlamında yeni ürünleri piyasaya sürmemiz gerekiyor.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Açılışla beraber fuar içerisindeki stantlar gezildi.

Editör: Oğuzhan EKE