(Haber: Nilay Çelik) – Bolu’da 3’üncü gerçekleştirilen Yapı, Mobilya, Ev Tekstili, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 3’üncü gününde, hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası koordinesinde, 21 Eylül tarihinde başlayan 3. Bolu Yapı, Mobilya, Ev Tekstili, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve Bolu’dan fuara katılan onlarca firma, ziyaretçilerini ağırladı. Vatandaşlar stantları gezerek, ihtiyaçları hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. Özel firmaların yanı sıra Bolu Valiliğine bağlı kurumlar da vatandaşlara çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

“KURUTMA TESİSİMİZİ KURDUK”

Bolu Belediyesi tarafından kurulan Köroğlu Kooperatifi de fuarda yerini aldı. Kooperatifin standında yerli ürünler tanıtıldı. Köroğlu Kooperatifi Ziraat Mühendisi Melike Kutlu, kooperatifin yeni kurduğu kurutma tesisinde üretilen ürünlerin de stantta yer aldığını belirterek, “Fuar gayet güzel geçiyor. Baya ilgilimiz de var. Yeni ürünlerimizi de tanıtıyoruz. Şu an gayet iyiyiz, mutluyuz. Kooperatifimiz şu an aktif çalışıyor. Kurutma tesisimizi kurduk. Üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Şu an tesisimizde portakal kurularımız var. Mesela kendi ürettiğimiz mantarımız vardı, Mantar Adam. Mantar Adam’ın mantarlarını kurutuyoruz. Şeftali kurusudur, elma kurusudur, hepsi bütün kuruları yapıyoruz. Bir de şu an cennet hurması çıkacak. Mevsiminde. Mevsiminde toplanmış hurmaları toplamayı deneyeceğiz, bakalım nasıl olacak?” dedi.

“BOLU İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIMDIR BU FUAR”

Gelecek sene fuarı için de kaydını yaptırdığını ifade eden Alper Tohumculuk ve Danışmanlık Sahibi Nurullah Kılıç, “Ankara’dan geliyorum Bolu tarım fuarına. Bir avuç yerli tohumun özgürlük olduğu düşüncesiyle, Türkiye’de yaklaşık 42 tane fuara katılıyoruz. Yerli tohumları yaymak için uğraşıyoruz. İlgi iyi. Benim çok hoşuma gitti. Gelen firmalar olsun, üretici firmalar olsun. İş birlikçiler olsun, tedarikçiler olsun… Bolu için büyük bir kazanımdır bu fuar. Aynı noktada gelecek senenin de rezervasyonunu yapmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

“BEĞENİRSEK ALACAĞIZ, BULDUM DA”

Fuarda traktör bakan Muhsin Özdoğan, “Fuar çok güzel. Traktörlere bakıyoruz. Münasip olan traktörü beğenirsek alacağız, buldum da… Koyunculuk ve hayvancılıkla uğraşıyoruz” diye konuştu.

Kalıcı Konutlar Kapalı Pazar alanı içerisindeki fuar, 24 Eylül Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak.