Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos 1922'de gerçekleştirilen Büyük Taarruz zaferinin 101. yıldönümü, ülkenin dört bir yanında olduğu üzere Bolu’da da düzenlenen törenle kutlandı.

Haber: Aslı Akış

Kutlama Törenine, Bolu Valisi Erkan Kılıç, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Garnizon Komutanı ve Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Merdin Kışkan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Aydın Him, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Baro Başkanı Avukat Perihan Akşemsettinoğlu,  vali yardımcıları, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

foto galeri gif

ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Kent Meydanı'nda düzenlenen törenle devam edildi.

Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen tören Bolu Valisi Erkan Kılıç, Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Merdin Kışkan ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın vatandaşların, öğrencilerin ve tören birliklerinin bayramını kutlaması ile başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJI OKUNDU

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunması ile devam etti.

GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİ ANLATILDI

Törende, Garnizon Komutanlığı adına personel Piyade Üsteğmen Burak Çam günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“ZAFERİN HER BİR SAFHASI TEK TEK DÜŞÜNÜLMÜŞ”

Çam, 101 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu bir zafer kazanıldığına işaret ederek; “30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 101. Yılını ulusça kutlamanın haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk Milleti kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanın kastedenlere karşı 101 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek topyekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunu ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir.” İfadelerine yer verdi.

ŞİİRLER OKUNDU

Programın devamında öğrenciler şiirlerini okudu.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ YAPILDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunların oynanmasının ardından sporcu ekiplerin gösterileri ile tören devam etti. Daha sonra Mehter Takımı'nın konseri gerçekleştirildi.

TÖREN GEÇİŞİNDE KOMANDOLAR BÜYÜK ALKIŞ ALDI

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı, Bayrak ve flamalar ile Askeri Tören Birlikleri, Öğrenci Grupları, Muharip Gaziler Derneği ile Kamu kurum ve kuruluşları araçları tarafından tören geçişiyle son buldu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ