Bolu Öğretmenevinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama resepsiyonu gerçekleştirildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’nci yıl dönümü kapsamında kutlama ve anma programları gerçekleştiliyor. Anıt Park ve İzzet Baysal Caddesi üzerinde gerçekleştirilen programların ardından Bolu Öğretmenevinde kutlama resepsiyonu yapıldı. Resepsiyona Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Kıdemli Albay Merdin Kışkan, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Bolu İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Avcı, il protokolü, gaziler, şehit yakınları ve davetliler katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş Kur’an- Kerim tilaveti okudu. Şehitler için dua edildi.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, günün anlam ve önemine yaptığı konuşmada, “30 Ağustos milli mücadele, bağımsızlık ve hürriyet uğruna nice bedeller ödemiş, büyük badireler atlatmış olan aziz milletimizin 1922’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında bağımsızlığına sahip çıkacağını gösterdiği gündür. 30 Ağustos, Dünya’da görülmemiş istiklal ve istikbal mücadelemizle gücümüzü, cesaretimizi, bağımsızlık ve vatan sevgimizi tüm Dünya’ya ilan ettiğimiz gündür. Büyük zaferlerle dolu köklü tarihimizde vatanımızın bölünmezliği ve bağımsızlık yolunda verilen mücadelede en önemli dönüm noktalarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’nci yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşarken, unutulmamalıdır ki 30 Ağustos Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtıdır” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE