foto galeri gif

26 Ağustos günü “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaretiyle başlayan büyük savaşın 30 Ağustos’ta tarihe adını altın harflerle yazdıracak bir zaferle taçlanmasının 101’inci yıl dönümü Bolu’da onur ve gururla kutlandı.  Kutlamalarda 2’inci Komando Tugay Komutanlığındaki komandoların tören geçişi renkli görüntülere sahne oldu, mavi bereliler marşlarla caddeyi inletti.

 HABER: ASLI AKIŞ

Büyük zaferin 101’inci yıl dönümünde Bolulular, ellerindeki bayraklarla 7’den 70’e kutlama alanına geldi. Bolu Valisi Erkan Kılıç ve protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından, kent meydanındaki törene geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Vali Kılıç, Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Merdin Kışkan, tören birlikleri ve vatandaşların bayramlarını kutladı. Öğrenciler şiirler okudu, gençlik ve spor il müdürlüğüne bağlı Folklor ekibi ile jimnastik, eskrim, mehteran gösterisi büyük beğeni topladı.

MAVİ BERELİLERİN GÖRKEMLİ GEÇİŞİ

Büyük zaferin 101. yıl dönümünde Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı komandoları, yürüyüşleri ve marşları ile arşı titretti.

Sis bombaları altında yürüyen mavi bereliler törene katılan vatandaşlardan büyük ilgi gördü,  töreni izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

 TÜRK BAYRAKLARIYLA SEVGİ GÖSTERİSİ

Komandoların marşlarla geçişi sırasında vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla askerlere sevgi gösterilerinde bulundu.

Editör: Servet GÖKÇEK