İzzet Baysal Vakfı ve BAİBÜ’nün kurucusu, ismi Bolu’yla özdeşleşmiş, hayırları ve yatırımlarıyla Bolu halkının gönlüne taht kurmuş merhum İzzet Baysal’a sevgi ve minnetimizi sunmak için düzenlenen “34. İzzet Baysal Şükran Günleri” başladı.

Haber: Aslı Akış

Merhum İzzet Baysal için ilk olarak 31 Mayıs Çarşamba günü Yıldırım Beyazıt Camisi’nde akşam ile yatsı namazına müteakip Mevlid-i Şerif ve Hatim duası okundu. Kazandırdığı birbirinden önemli eserle Boluluların kalbinde taht kuran, büyük hayırsever merhum İzzet Baysal, 31 Mayıs 2023 Çarşamba başlayan ve 4 gün sürecek 34. Şükran Günleri’nde bir kez daha minnet ve rahmetle anıldı.

ÇELENK BIRAKILDI

Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin katkılarıyla Bolu Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Bolu halkı adına Kent Konseyi Başkanı Haşim Ulusoy Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Törene; Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş,  BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Ekrem Serin, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcıları Rasim Özdemir, Gülden Özaydın ve Leyla Beykoz, BAİBÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz ve Prof. Dr. Aydın Him, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Alemdar, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Ahmet Baysal’ın ablası Mebrure Bağışgil, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri,  siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, kent konseyi üyeleri, STK’lar, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törende Kent Konseyi Başkanı Haşim Ulusoy açılış konuşması yaptı. Ulusoy, Ahmet Baysal’ın yıllardır Bolu’ya yaptığı hizmetleri takdir ile izlediklerini belirtti.

İZZET BAYSAL’A SAYGI VE ŞÜKRAN YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Anıt Park’taki törenin ardından Bolu Belediyesi Bandosu Eşliğinde İzzet Baysal Caddesi boyunca, İzzet Baysal Anıtına kadar saygı ve şükran yürüyüşü gerçekleştirdi.

Törene İzzet Baysal heykeli önündeki programla devam edildi.

4-223-362-521-69

Editör: Servet GÖKÇEK