Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, öğrencilerin kültür sanat eğitimlerine destek olmak ve genç yetenekleri ortaya çıkarmak üzere başlatılan ve başarıyla yürütülen Köroğlu Yazarlık Mektebi’nin 6’ıncısı Gülezler Konağında yapılan son dersler ve veda çayı ardından sona erdi.

Haber: Huri Afacan

11 Kasım 2022-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında 12 atölye olarak düzenlenen 6. Köroğlu Yazarlık Mektebi; şiirde Adem Karafilik, öykü-romanda Zeynep Sati Yalçın, deneme-portrede Fahri Tuna ve kısa filmde Fatih Peker tarafından verilen derslerle Ziraat Bankası’nın destekleriyle gerçekleştirildi.

Köroğlu Yazarlık Mektebi değerlendirme toplantısı ve veda çayına Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Genel Sekreter İhsan Ağcan ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gökkır ve Öğr. Gör Hayrettin Özden katıldı. Program Bolu’nun önemli tarihi mekanı Gülezler Konağı’nda düzenlendi.

“KÖROĞLU YAZARLIK MEKTEBİ DEVAM EDECEK”

Kapanış değerlendirmesinde Köroğlu Yazarlık Mektebi atölye eğitmenleri adına söz alan Fahri Tuna öğrencilerle buluşma imkanı sağlayan BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya teşekkür etti.

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı eğitmenler ve öğrencilerin değerlendirmelerini tek tek dinleyerek, ülkenin dört bir yanından yüksek öğrenimlerini tamamlamak üzere Üniversiteye gelen öğrencilere böylesine özel bir etkinlikle kültür sanat gelişimlerine katkı vermekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Alişarlı; “Bilgi birikimleri ve deneyimlerini usta-çırak ilişkisi etrafında öğrencilerimize aktaran başta değerli yazar ve eğitimci Fahri Tuna olmak üzere Adem Karafilik, Zeynep Sati Yalçın ve Fatih Peker’e teşekkür ediyorum. 6 yıldır yüzlerce öğrenciye ulaştık. Şimdi bu öğrencilerimizin bir çoğunun ülkemizin kültür, sanat, edebiyat ortamlarında eserler verdiğini duyuyoruz. Bu manada hedefimize ulaşmış bulunuyoruz. Ayrıca mektebimizi baştan beridir destekleyen Ziraat Bankası’na teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Alişarlı Köroğlu Yazarlık Mektebi’ni önümüzdeki dönemde devam edeceğini de sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLERİN ÇALIŞMALARI KİTAP ESERİNE DÖNÜŞÜYOR

6. Köroğlu Yazarlık Mektebi şiir, öykü-roman, deneme-portre ve kısa film senaryo atölyelerinde eğitim gören öğrencilerin çalışmaları basılacak olan kitap ile kalıcı hale getirilecek. Köroğlu Yazarlık Mektebi’nin kapanış töreni ve sertifika takdimleri 7. Köroğlu Yazarlık Mektebi’nin açılış töreni ile birlikte yapılacak.