Bolu IHH, kentsel arama kurtarma eğitimlerine devam ediyor. Afetlere müdahalede donanımlı ve etkin insan gücü kaynağı oluşturmak amaçlandığı eğitimlerde ilk yardım eğitimi ve ekip dağılımı konularında bilgiler veriliyor.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen eğitimde, arama kurtarma konularında ekip çalışması teknikleri, malzemelerin kullanımı ve teorik/pratik bilgiler anlatıldı, malzeme tanıtımı ve kullanımı da gösterildi.

Arama kurtarma birimlerinin gerçekleştirdiği Kentsel Arama Kurtarma-1 eğitiminin ilk günü tamamlandı.

Eğitimde 40 katılımcı yer aldı ve teorik konuların yanı sıra malzeme tanıtımı ve kullanımıyla pratik saha çalışmaları gerçekleştirildi.

Saha çalışmalarıyla eğitim devam eden Kentsel Arama Kurtarma-1 eğitiminin ikinci gününde enkaza güvenli yaklaşım, sedye kullanımı, arama usulleri ve çalışma teknikleri konuları işlendi. Bu eğitime Bolu MEB AKUB Ekibi de katılım sağladı ve destek verdi.

Katılımcılar, farklı senaryolar üzerinde eğitim alarak, afet durumunda nasıl müdahale edeceklerini öğrendiler. Arama kurtarma ekibi, eğitimlerle toplumun afetlere hazırlıklı olmasına katkıda bulunmaya devam edecektir.

Bolu Milli Eğitim Bakanlığı Acil Durum ve Afet Yönetimi Koordinasyon Birimi'nin (AKUB) desteği ile gerçekleştirilen eğitime katılımı ve destekleri için teşekkür edildi.

Bolu IHH, arama kurtarma eğitimleriyle, afetlere hazırlıklı bir toplum oluşmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Eğitimlere, farklı meslek gruplarından ve yaş aralıklarından katılımcılar da dahil ediliyor.