Osmanlı yadigarı gölge oyunu Hacivat-Karagöz, Bolu'da miniklere keyifli anlar yaşattı. 700 yıllık tarihe sahip gölge oyunu ile kahkahalara boğulan minikler eğlenirken, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları da öğrenmiş oldu.

(İHA)

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçirilen "2. Geleneksel Çocuk Oyunları ve Kukla Festivali" projesi çerçevesinde Bolu'nun Karacasu Beldesi'nde etkinlik düzenlendi. Proje direktörü Şafak Poyrazoğlu önderliğinde Bolu'ya gelen ekip, çocuklarla 'gölge oyunu' ile bir araya geldi. Karacasu beldesinde düzenlenen etkinlikte minikler, yaklaşık 700 yıllık geçmişe sahip gölge oyunu ile keyifli zaman geçirdi. Miniklerin ilgiyle takip ettiği etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ile aileler de katıldı.

"TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE DOLAŞIYORUZ"

Proje direktörü Hacivat-Karagöz sanatçısı Şafak Poyrazoğlu, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müşahhas olmayan kültürel miras taşıyıcısıyım. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkılarıyla bir proje gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin her yerinde dolaşıyoruz. Şu anda Bolu'dayız. Bolu'nun il ve ilçelerini dolaşıyoruz. Karacasu Belediyesi'ndeyiz. Buradaki projenin amacı yeni yetişen çocuklarımıza, gençlerimize kukla ve Karagöz'ün sevgilerini aşılamak; onları kuklayla, Karagöz'le buluşturmak ve onlara geleneksel mirasımız hakkında bilgiler vermek. Etkinlikten sonra da çocuklarımıza Karagöz boyama kitapları hediye ediyoruz" dedi.

"BOLU BÖLGESİ BİTTİKTEN SONRA DA DEPREM BÖLGESİNE GEÇECEĞİZ"

İlçelerdeki ve köylerdeki tüm çocuklara ulaşmaya çalıştıklarını belirten Poyrazoğlu, "Çocuklarımıza geçmişten günümüze, geleneksel oyunlarımızı tekrar hatırlatıyoruz. Tüm ilçeleri dolaşıyoruz. Her gün bir ilçede etkinlik yapıyoruz. İlçelerdeki çocuklara ulaşıyoruz. Köydeki çocuklara ulaşıyoruz. Bolu bölgesi bittikten sonra da deprem bölgesine geçeceğiz" ifadelerini kullandı.