İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Bolu Belediye Meclisinin Ekim ayı 1. oturumunda CHP’li Belediye Meclis üyesi Tahsin Mert Karagöz, “Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin adını Ahmet Baysal olarak değiştirelim” önergesi ve sonrasında yaşanan tartışmalar ile ilgili Bolu Gazetesi editörü Gazeteci Caner Güngör’e konuştu.

 Bolu Belediye Meclisinin Ekim ayı 1. oturumunda CHP’li Belediye Meclis üyesi Tahsin Mert Karagöz, “Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin adını Ahmet Baysal olarak değiştirelim” önergesi vermiş, mecliste sert tartışmalar yaşanmış, meclisin 3’te 2 çoğunluğunun olması gereken önerge AK Parti ve MHP’li üyelerinin oylarıyla reddedilmişti.

 Bolu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Caner Güngör'e konuşan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, tartışmalardan yeni haberinin olduğunu ifade ederek, böyle bir isim tartışması içinde isminin geçmesinin kesinlikle yanlış olduğunu söyledi.

“NECİP FASIL KISAKÜREK İSMİNİN YERİNDE YER ALMAM”

Ahmet Baysal, “Nasıl olurda ben Necip Fazıl Kısakürek gibi bir mümtaz şahsiyetimizin yerini almak isterim. Ben bunu asla kabul edemem. Nede başka yere ismimi versinler. Ne olur siyasiler böyle şeylere karışmasınlar. Beni üzer. Hele Necip Fasıl Kısakürek isminin yerinde yer almam.

“BOLU’DA İZZET BAYSAL ANILSIN YETER”

Ben teşekkür ediyorum ismimin güzel bir yere verilmek istenmesini ama bende tamamen aksi tesir yapar. Lüzumu yok. Hele ben amcamdan sonra Bolu’da bir Ahmet Baysal olarak anılmak istemiyorum. Bolu’da İzzet Baysal anılsın yeter. Verecekleri isim varsa ona versinler.

Necip Fazıl Kısakürek tarihimizde şair olarak güzel yer almış bir isim. Ben nasıl olurda böyle bir şeyi kabul edebilirim. Bu beni bilhassa üzer. Mesela benim haberim olmadan böyle bir karar alınmış olsaydı ben ‘hemen kaldırın bunu’ derdim” diyerek son noktayı koydu.

Editör: TE Bilisim