“İNDİRİM YOK, BEN GÖREMEDİM”

Su fiyatları hakkında açıklamada bulunan Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, “Ticarethanelerde esnaflarımızı bir metreküp suyu kaç paraya içiyor? 30.66 kuruş. %44 indirim yok. Ben göremedim” dedi.

Haber: ASLI AKIŞ

Dijital ve mekanik su sayaçları arasındaki fiyat farkı ve Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından yapıldığı dile getirilen su indirimi konusu, Bolu’nun gündeminden düşmüyor. Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay da açıklama yaparak, konuya ilişkin düşüncelerini paylaştı.

“SU KONUSU BİZİM MECLİSİMİZDEN HİÇ ÇIKMADI”

Akbay, su konusunun sürekli tartışıldığına dikkat çekekerek“1 yıldır değil bu aslında 2 buçuk yıldır su konusu bizim meclisimizden hiç çıkmadı. Neredeyse 2-3 mecliste bir su fiyatlarına değinildi. 2021 yılı tarife cetveli burada. 2020 yılında 2021 yılını ele alınırken, indirim yapacağını söyledi. Tarife cetvelinde de indirimini yaptı. İndirimi yaptı ama nasıl çıktı? Burada da yine rakamlar var. Ben rakamlara takılmam. Orada rakamlar çıplak rakamlar. 3.48’den 2,78’e düşmüş. 2022 yılı tarife cetvelinde de 3,25’den 2,50’ye meskenlerde mekanik saatler” dedi.

“MİLLETİMİZİ BİR YANILGIYA SÜRÜKLÜYOR”

Tanju Özcan’ın kamuoyunu yanılttığını ifade eden Akbay, kâale almadığını dile dile getirerek, “Meskenler için 2019 yılında 4.30 iken, toplamda vatandaşın cebinden çıkan 1 metreküp suya bu rakamı öderken bugün 5.43 ödüyor. Hemen 2-3 ay öncesine gidelim. 29.10.2021’de 5.72. %44 nerede indirim yapmış. Şöyle bir açıklaması var. ‘Ben suya %44 indirim yaptım. Beni mahkemeye verdiler.’ Tarzında. Biz bunu kâale almıyoruz. Ben grup başkanvekili olarak net söylüyorum. Bu sözü kâale almıyorum. Kaldı ki böyle yarım yamalak böyle bir şey paylaşıyor. Bunu da zerre kadar dikkate almıyorum. Çünkü halkımızı, vatandaşımızı yanıltıyor. Bir algı, yanılgı içinde. Milletimizi bir yanılgıya sürüklüyor” ifadelerini kullandı.

“TİCARETHANELERDE SU 30.66”

Akbay, ticaret hanelerdeki su fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek, “Bugün hep 2.50, 4.50 rakamları konuşuluyor. 4.50 diye bir rakam yok. Ticarethanelerde esnaflarımızı bir metreküp suyu kaç paraya içiyor? 30.66 kuruş. Peki, geldiği günden beri suya nasıl zam yapmış, nasıl indirim yapmış? Kaldı ki şu anda Bolu’nun %50’sinden fazlası hala dijital saat kullanıyor. Çıplak fiyatlar üzerinden konuşuyorum. 2.50 liradan 4.50 liraya arada %80 bir fiyat ayırımı yaptı. Esnaf ne yapacak? Bu rakamlar nereye gidiyor?” diye konuştu.

“İNDİRİM YOK BEN GÖREMEDİM”

Dijital sayaçlardaki arızaların giderilmesi için ekip kurulması teklifinde bulunduğunu söyleyen Akbay, çalışanların mekanik sayaç takmaya mecbur kaldığını açıklayarak, “Su bölümünde çalışan arkadaşlar, saatin arızalı, eksi bakiyeye düşmüş, saati kilitle, suyu kes mecbur kalıyor mekanik saati takmaya. Bolu’muz bunu hak etmiyor. %44 indirim yok. Ben göremedim. Tarihleriyle faturalar burada. Yakın tarihli hepsi” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim