Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti İl Başkanı Suat Güner’in “Neden eski sisteme dönüyorsun? Niye vatandaşa zulüm ediyorsun?”  sorularına “Suat kardeşim, Ahmet Hamdi Çamlı bile o saatlerden daha akıllı. Saatler akıllı falan değil, her dijitali akıllı zannetme” diye cevap vererek gönderme yaptı.

Haber: Aslı Akış

AK Parti İl Başkanı Suat Güner geçtiğimiz günlerde Köroğlu Gazetesi ve Köroğlu TV mikrofonlarına konuşarak,  su sayaçları ve fiyat tarifeleri hakkında açıklamada bulunmuş, vatandaşa sorularak bir karar alınmadığını vurgulamıştı. Güner, Mekanik sayaç ile dijital sayaçlıların aynı suyu kullandığı ve yüzde 80 civarında bir fiyat farkı oluştuğunu da ileri sürmüştü.  Başkan Özcan’da Güner’in bu ifadelerine cevap vermekte gecikmedi.

“GÜNER YİNE TUHAF AÇIKLAMALAR YAPMIŞ”

Düzenlediği basın toplantısında konuyu gündeme getiren Başkan Özcan, Güner’e geçmişte sayaçların değiştirilirken vatandaşa sorulmadığını hatırlatarak benzetme yaptı. Özcan; “AK Parti İl Başkanı yine tuhaf açıklamalar yapmış. Ahmet Hamdi Çamlı falan gibi. Bunlar Ahmet Hamdi Çamlı ile mi takılıyorlar. Omu zihinlerinin karıştırıyor. Suat kardeşim sana soruyorum. Geçmişte dijital ve aptal olan saate geçerken vatandaşın fikrini sordu mu belediye. Sordu mu sana hangisini kullanmak istiyorsun diye. Sormadı. Üstelik geçmişte değiştirirken ve sana sormazken saati de sana saati bu fiyatlardan sattırdı. Manas firmasına. Unutmuş galiba bunları” şeklinde konuştu.

“HER DİJİTALİ AKILLI ZANNETME”

Bolu Belediyesinin su sayaçlarını ücretsiz değiştirdiğini ve dijital saatlerin mekanik saatlere karşı daha çok arıza verdiğini vurgulayan Başkan Özcan; “Biz saati Belediye olarak ücretsiz değiştiriyoruz. neden değiştiriyorsun? diyor. Defalarca anlattım. Bir türlü anlamamışlar arkadaşlar. Bu saatleri satarken 10 yıllık kalibrasyondan bahsetmemişsin. Çoğunun süresi dolmuş. Ahmet Hamdi Çamlı bile o saatlerden daha akıllı. Saatler akıllı falan değil. Her dijitali akıllı zannetme” ifadelerini kullandı.

“RANT MANTIĞIYLA DEĞİL HALK MANTIĞIYLA BAKIYORUZ”      

Başkan Özcan, değiştirilen saatlerin çoğunun bozul olduğunda da dikkat çekerek; “Ön tespitimizde %55’i bozuktu saatlerin. Değiştirdikçe görüyoruz bu oran %88’lere çıkmış.  Bozmuşlar, inşaatlarda sen alamamışsın. 20-30 milyon kaybın var. 8 bin saat ortada yok. Kullanmış, kullanmış atmış. Çalındı demiş birileri. Bunları tek tek anlattık. Nesini anlamıyor?. Birde tırnak içinde ‘sen enayi misin?, ‘peşin alıyordu millet diyor’ ne güzel. Aradaki maliyet farkını indirimi nasıl yaptın diyor. Aynı suyu kullanıyor. Kardeşim bozuk saat kullanıyorsun diyorum. Sana daha indirimli mekanik vereyim diyorum. Sudan kar etmiyorum diyorum. Biz rant mantığıyla bakmıyoruz, halk mantığıyla bakıyoruz. Biz elektrik zamlarınız yüzünden zarar ediyoruz.” dedi.

“GEÇME KARDEŞİM, GEÇME SUATÇIĞIM”

Güner’e dijital sayaçta kalmak istiyorsa kalsın diyen Özcan; “Defalarca anlattığım halde bu açıklamaları anlamadım. Şu anda %50’sinden fazlası geçtiği halde; bu kardeşimiz ben dijitalde kalacağım diyorsa kalabilir. Birde siyasi inatlaşmadan bahsediyor. Geçme kardeşim, geçme Suatçığım. Ben 2,5 lira ödemeyi reddediyorum, ben illa 5 lira ödeyeceğim diyorsan 5 lira öde. Benim için bir mahsuru yok. Paran çoksa ben Bolu Belediyesinin kasasına senin parandan daha çok girmesini isterim.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim