AK Parti Genel Merkezi tarafından, Bolu Milletvekilli aday adaylarının dinleneceği mülakat komisyonu belli oldu. Mülakat komisyonları, 5'er kişilik, 14 komisyondan oluşturuldu. Bolu'dan ise 27 aday adayı başvuruda bulunurken komisyon başkanı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve 4 komisyon üyesinden oluşan mülakata tabi tutulacak.

Özel Haber: Aslı Akış

AK Parti'de, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için kurulan mülakat komisyonları, milletvekili adaylarının belirlenmesi çalışmalarını sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti'de 81 ilde, 6 bin 25 aday için yapılan temayül yoklaması sonrası komisyon görüşmelerine geçildi.

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulan 14 komisyon, temayül yoklamaları doğrultusunda adayları değerlendirmeye tabi tutuyor.

AK Parti Genel Merkezi milletvekili listelerini oluşturmak için 14 ayrı komisyon kurdu.  Bu kapsamda, Ömer İleri başkanlığındaki komisyon Bolu ile Düzce, Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Kocaeli, Sinop, Çorum, Amasya için milletvekillerini belirlemeye çalışacak.

Buna göre Bolu’dan 27 aday adayıyla Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri başkanlığında oluşturulan komisyonda yer alan Ak Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı İsmail Cenk Dilberoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Nil Hıdır,  Ak Parti Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanı Pınar Doğan Aksoy ile  Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Enes Kaşkaş görüşme gerçekleştirecek.

Milletvekili aday listesinin belirlenmesi için alt komisyonların yapacağı değerlendirmelerin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyonca verilecek.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 11 NİSAN'DA AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon, 3 Nisan'da çalışmalarına başlayacak.

Nihai milletvekili aday listeleri 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kuruluna teslim edecek.

AK Parti, 11 Nisan'da düzenleyeceği milletvekili aday tanıtım toplantısıyla bu isimleri kamuoyuna açıklayacak.

logolu

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ