AK Parti’nin milletvekili listesini eleştiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, vatandaşlardan yeni isimlere şans vermelerini isteyerek, “Cumhuriyet Halk Partisine elim gitmez diyen vatandaşlara da şunu söylüyorum. İsmail Kardeşimizin (Akgül) çok iyi bir ritim tutturduğunu görüyorum. Siyaseti bilen birisi olarak. Bize vermeyecekseniz gidin onlara verin, yeni insanlara verin” dedi. 

Haber: Oğuzhan Eke 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın toplantısı düzenledi. Gündeme ve siyasete dair açıklamalarda bulunan Tanju Özcan, AK Parti’nin Bolu’daki milletvekili listesini eleştirdi. Eski isimlerin yeniden aday gösterildiğini ifade eden Özcan’ın hedefinde Yüksel Coşkunyürek ve Arzu Aydın vardı.

“BUNLAR, 5 TANE ŞAHSİ OYU OLMAYAN İNSANLAR”

AK Parti’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde oy aldığını ifade eden Özcan, “Bunların alacakları oyun hepsi Tayyip Erdoğan’ın oyu. Bunlar, 5 tane şahsi oyu olmayan insanlar. Biz seni Yüksel Coşkunyürek olarak gördük. İlk dönem AK Parti milletvekiliydin. Ne kazandırdın Bolu’ya? Sonrasında 16 yıl geçti aradan, ısıtıp tekrar koyuyorsun. Bu arkadaş bakan yardımcılıkları, başdanışmanlıkları yaptı. Ne oldu? En son başdanışmanken ne yaptı biliyor musunuz? Karacasu, Seben, Dörtdivan’ın bitümleri her sene bize gelirdi, onların bitüm deposu olmadığı için biz onlara bitüm karşılığında asfalt sererdik. Aldılar o bitümleri Düzce’ye götürdüler, Düzce Belediyesine…” dedi.

“NÜFUS AZALIYORSA, İŞTE BU ARKADAŞLARIN YÜZÜNDEN AZALIYOR”

İlçelerdeki sorunların sorumlusu olarak milletvekili adaylarını gösteren Özcan, “Sen daha bu insanların hak edilmiş haklarını çalışıyorsun. Hadi CHP’li belediyelere vermiyorsun, partizanlık yapıyorsun. Böyle bir kötülük olur mu? Bolulular, Yeniçağalılar AK Parti’ye oy verdi diye sen oradaki belediyenin bitümünü niye Düzce Belediyesine veriyorsun? Sonra gelip oy istiyorsun. Dörtdivan bu haldeyse sorumlusu Yüksel Coşkunyürek’tir. Gerede bu haldeyse sorumlusu Yüksel Coşkunyürek’tir. Bolu’nun ilçelerinde nüfus azalıyorsa, işte bu arkadaşların yüzünden…” ifadelerini kullandı.

“SEN NİYE 5 SENE BOYUNCA MİLLETVEKİLİ MAAŞI ALDIN?”

Adayları, milletvekili oldukları dönemde çalışmamakla suçlayan Özcan, “Bizi destekleyin, biz Bolu için şunu yapacağız diyorlar mı? Güçlü Türkiye, güçlü lider… Tamam kardeşim, lider önemli anladık. Liderin eteğinden tutup öyle her dönem milletvekili olmak var mı? Sen 5 sene boyunca yemin dışında Meclis kürsüsüne çıkmadıysan ey Yüksel Coşkunyürek, sen niye 5 sene boyunca milletvekili maaşı aldın? 1 tane soru önergesi, 1 tane kanun teklifi vermediğin halde. Hem milletvekiliydin hem emekli milletvekili maaşı aldın. Arzu Aydın 2 yıl sadece milletvekili maaşı, 3 yıldır da emekli milletvekili maaşı alıyor, karşılığında yemin dâhil 6 konuşma” diye konuştu.

“İSMAİL KARDEŞİMİZİN (AKGÜL) ÇOK İYİ BİR RİTİM TUTTURDUĞUNU GÖRÜYORUM”

Özcan, Cumhuriyet Halk Partisine oy vermeyecek vatandaşlara da seslenerek, “Cumhuriyet Halk Partisine oy verilmesi elbette beni çok mutlu eder. Benim partimdir, ne kadar çok oy alırsa çok mutlu olurum ama Cumhuriyet Halk Partisine elim gitmez diyen vatandaşlara da şunu söylüyorum, başka partiler de var, pırıl pırıl adayları da var. Mesela İsmail Kardeşimizin (Akgül) çok iyi bir ritim tutturduğunu görüyorum siyaseti bilen birisi olarak. Bize vermeyecekseniz gidin onlara verin, yeni insanlara verin. Onlara bir şans verin. Denediklerimize niye yeniden şans veriyoruz. Başarısız olanlara daha başarısız olsunlar diye mi şans veriyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK