(HABER: ASLI AKIŞ)- MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, emniyet teşkilatı ve jandarma komutanlığında görevli personelin talep ve ihtiyaçlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden duyurdu.

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerinde konuştu. Akgül, kolluk kuvvetlerinin maaş dengesinin sağlanması, özlük hakları ve polis adaylarının mağduriyetleri noktasında çağrıda bulundu.

“MAAŞ DENGESİNİN SAĞLANMASI, ÖZLÜK HAKLARININ EŞİTLENMESİ İSABETLİ OLACAKTIR”

Polislerin kira yardımı ve lojman tahsisi noktasında talepleri olduğunu belirten Akgül; “Emniyet teşkilatımız ve Jandarma Komutanlığımız bünyesinde devletine sadakat, milletine muhabbetle, gerektiğinde canını hiçe sayarak yüksek bir görev ahlakı bilinci içinde fedakârca vatanına hizmet eden polislerimiz ve jandarmalarımızın ihtiyaç ve isteklerini de buradan dile getirmek istiyorum.  Ülkemizin asayiş ve güvenliği, iç huzuru ve barışının en büyük teminatı olan bu iki güzide kurumumuz aynı Bakanlık bünyesinde, aynı görevi ifa etmektedir. Bu nedenle bu iki kurumda denk kıdemde görev yapan kolluk kuvvetlerimiz arasında maaş dengesinin sağlanması, özlük haklarının eşitlenmesi isabetli olacaktır. Aynı zamanda son dönemde artan ev kiraları nedeniyle polislerimiz mağduriyet yaşamaktadır. Bu nedenle polislerimizin kira yardımı veya lojman tahsisi konusunda talepleri bulunmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğümüze bağlı eğitim kurumlarında eğitime başladıktan sonra Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde öğrenci olmak için öngörülen sağlık şartları taşımadığı anlaşılarak eğitim kurumlarından çıkarılan polis adaylarının mağduriyetlerinin giderilmesi de hayırlı olacaktır” ifadelerine yer verdi.

“MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ YERİNDE OLACAKTIR”

Milletvekili Akgül, Jandarma teşkilatının belkemiği uzman jandarmaların özlük haklarıyla ilgili taleplerinin çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizerek; “Uzman jandarmalarımız, astsubaylarımızla eğitim almış ancak uzman jandarmalarla, uzman çavuşlarla aynı özlük haklarına sahiptir. Subay ve astsubayların eğitimlerinde geçen süreleri fiilî hizmetten sayılmakta ve prim ödemeleri kurum tarafından ödenmektedir. Uzman jandarmalarımız okulda geçen sürelerinin fiilî hizmetten sayılmasını ve sigorta başlama tarihi, okula başlama tarihi olarak değiştirilmesini talep etmektedir. 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu’nda değişiklik yapılarak mağduriyetlerin giderilmesi yerinde olacaktır.” şeklinde konuştu.  

AKGÜL, 112 ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANLARINI UNUTMADI

Akgül, 112 çağrı merkezi çalışanlarının özlük haklarının düzenlenmesi gerektiğine de işaret ederek; “112 komuta merkezlerine çağrı merkezi bölümü mezunlarının atanması ve mevcutta çalışan 112 çağrı merkezi çalışanlarının özlük haklarının düzenlenmesi de beklentilerimiz arasındadır” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ