Anadolu Gençlik Derneği Bolu Şube Başkanı Sebahattin Pınarcı, Mekke’nin fethinin yıldönümüne ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Pınarcı, düzenlenecek olan Mekke’nin Fethi programına tüm Bolu halkını davet etti.

Anadolu Gençlik Derneği Bolu Şube Başkanı Sebahattin Pınarcı, Mekke’nin fethi yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Pınarcı, tüm Bolu halkını 31 Aralık’ta Bolu Öğretmen Evi’nde düzenlenecek olan Mekke’nin Fethi programına davet etti.

Anadolu Gençlik Derneği Bolu Şube Başkanı Sebahattin Pınarcı, açıklamasında, “Mekke’nin fethinin yaklaştığı şu günlerde dünyanın halini, en önemlisi de zulme uğrayan yaşama hakları ellerinden alınan Arakanlı, Cemunlu, Keşmirli, Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı durumları göz önünde tutmalı ve kendimize çekidüzen vermeliyiz. Bunu ifade etmemin asıl sebebi maksadı; toprak ele geçirmek ve sömürü düzenini kurmak isteyen gözü dönmüş emperyalist devletlerin maksadının iyi anlaşılmasını sağlamaktır. Bizler asırlardır Peygamber Efendimizin (sav) hazretlerinin metodunu ve yolunu takip etmekteyiz ve çok iyi anladık ki bir şehri ele geçirmek değil gönülleri ele geçirmek gerekiyor. Ecdadımız Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’un fethinde de gösterdiği hareket de şehir fethi değil gönül fethinin bir hareketidir. Emperyalist devletlerin ve sömürü düzenin anlayamadığı ve idrak edemediği şey de budur” ifadelerini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği Bolu Şube Başkanı Sebahattin Pınarcı, Mehmet Akif Ersoy’un bir şiirinden örnek vererek Noel kutlamalarını yorumladı:

“Baktım da etrafıma yalnızım, ağladım durdum.

Bir mânâ veremedim, şu Milâdî yılbaşına!

Şaştım da kaldım, Müslümanların vah telaşına!

Çevirdim başımı, nereye ettimse bir nazar.

Gördüm ki, Noel için hazır, yer-yer çarşı-pazar.

Haykırmak gelmişti içimden, seslendim millete.

Heyhat! Duyuramadım, ne Âhmed’e ne Mehmed’e”

Pınarcı son olarak, “Bir telaş var ve biz bu Noel telaşının zulme uğrayan Müslümanların olduğu bir yılda olmaması gerektiğini düşünüyor, bu nedenle 31 Aralık günü saat 19.30’da Bolu Öğretmen Evi’nde yapılacak olan Mekke’nin Fethi programına tüm Bolu halkımızı davet ediyoruz. Gönül fethini anlamaya, Mekke’nin fethini anlamaya bu bağlamda zulme uğrayan bütün İslam şehirlerini ve Müslüman kardeşlerimizi, en önemlisi de Peygamber Efendimizi anlamaya davet ediyorum. Piyango Bileti alma bir kardeşini al, öğretmen evine gel, harama davet edene değil hakka davet edene gel” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim