Bolu’daki Antikacılar, Bolu Antika ve Sanat Derneği kurarak bir araya geldi. İki metropol şehri arasında yer alan Bolu’nun daha fazla turist ve antikacıları çekmek için Bolu’daki antikacılar, Bolu Antika ve Sanat Derneği kurdular.

Özel Haber: Servet Gökçek

Bolu Antika ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Turgay Akkaya, Bolu gibi doğa harikası bir şehre daha fazla insan çekmek istediklerini, diğer illerdeki antikacıların da Bolu’da stant açtıklarını söyleyerek, çocuklarında Antika Pazarına gelmelerini ve geçmişi hafızalarına kazımalarını istedi.

Bolu Antika ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Turgay Akkaya, 2021 yılından bu yana Bolu’da Antika Pazarı kurduklarını ve daha fazla insana ulaşmak için Bolu Antika ve Sanat Derneği’ni kurduklarını aktararak, “Antikacılar olarak 2021 yılından bu yana her ayın son pazarında biz arkadaşlarımızın sayesinde, arkadaşların azmi sayesinde bu pazarı ilerlettik. Sonuç olarak daha ileriye taşımak için Bolu’nun turizmini, Bolu’ya gelecek insanların her ayın son pazarında bazı yerleri gezmeleri için bizde görsel olarak bazı şeyler hazırlamaya başladık. Bu görsellikler neydi bizim için en değerli olanlar. Geçmişimizi hatırlamaktı. Bu konuda baya bir başarı elde ettik. Fakat dernekleşmeye gitmek gerekiyordu. Çünkü kurumsal kimliğe bürünmemiz gerekiyordu. Bunu da başımızdaki büyüklerimiz sayesinde Selahattin Bey, Ali Bey gibi ismini saymadığım bir sürü arkadaşımız olmak üzere toplamda 7 kişi sayesinde bu başarıya ulaştık. Derneğimizi de kurduk. Bolu Antika ve Sanat Derneği olarak başladık” dedi.

Akkaya, Derneği kurmalarındaki amaçtan bahsederek, “Buradaki amacımız da, Bolu, Bursa, Ankara, Sakarya, İstanbul gibi büyük şehirlerdeki dernekleşmelerin daha iyi yerlere getirdiğini gördük. Daha fazla insan çektiklerini gördük. Dışarıdaki pazarın yani bu saydığım illerdeki pazarların daha da içeriye geldiğini gördük. Bununda bir başarısını yakalamak istedik” ifadelerini kullandı.

Antika Pazarı’nın her ayın son Pazar günü olduğunu belirten Akkaya, “Bu çıktığımız yolda Bolu Belediyesi bize çok yardımcı oldu. Tanju Beye sizin aracılığınızla da teşekkür etmek isterim. Hele ki Rasim Beye de teşekkür ederim. Rasim Beyin hakkı yenmez bu konuda. Çünkü pazarımızın yeri biraz kuytu köşe kaldığı için bize yeni yerler sunacak. Kılıçarslan Mahallesi gibi Cadde gibi yerlerini sunacağının sözünü verdi. Bir de dernekleşme adı altında yaptığımız için büyük alışveriş merkezlerinde derneğimizin de faydasına, Bolu halkının da faydasına olacak şekilde 15 günde bir pazarımızı açacağımızı Bolu halkına iletmek istiyorum. Her ayın son pazarı olacak şekilde, sadece dernekleşme adı altında  alışveriş merkezlerinde cumartesi günleri gibi düşünüyoruz. Bunun tam kararını daha almadık ama her ayın son pazarı olacak şekilde Bolu halkını davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bolu Antika ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Turgay Akkaya, bütün çocukları da Antika Pazarı’na davet ederek, “2 gün içerisinde bir pazarımız daha var. Çok fazla katılımcı olacak. İl dışından da yoğun ilgi var. Bütün stantlarımız dolmuş şekilde şuan. Bolu halkını da bu olayı desteklemeleri için hepsini davet ediyorum. Hele ki çocukları bu görsel şova mutlaka davet ediyorum. Çünkü hafızalarına kazınmasını istiyoruz geçmişin” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK