Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 89’uncu yıl dönümünde kutlama ve anma programı gerçekleştirildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 17 Temmuz 1934 senesinde Bolu’yu ziyaret etti. Yeni Cumhuriyet’in ilk yıllarda gerçekleşen ziyaret, Türk siyasetinde önemli adımların atılmasına vesile oldu. Atatürk’ün Bolu ziyareti, Türk kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesinde önemli rol oynadı. Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 89’uncu yıl dönümünde, anma programı gerçekleştirildi. Programda halk oyunları ekibi tarafından dans gösterisi gerçekleştirildi. Uğur Mumcu Parkı’ndan, Anıtpark’ta bulunan Atatürk heykeline kadar, kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe Bolu Valisi Erkan Kılıç, Milletvekili İsmail Akgül, Milletvekili Türker Ateş, Bolu Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Kıdemli Albay Merdin Kışkan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilciler, vatandaşlar, sporcular ve öğrenciler katıldı. Yürüyüş Bolu Belediyesi Bandosu eşliğinde gerçekleştirildi.

ANITPARK PROGRAMI

Yürüyüş, Anıtpark’ta son buldu. Burada Bolu Valiliği, Bolu Garnizonu ve Bolu Belediyesi ile sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

“ÜLKEYE, MİLYONLARCA İNSANA ADETA IŞIK OLDUNUZ”

Bolu’yu ileri taşımak için çalıştıklarını belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün Bolu’ya teşriflerinin 89. yıl dönümü. 17 Temmuz Bolu’muzun tarihinde çok önemli bir noktayı temsil etmektedir.  89 yıl önce yaptığınız bu ziyaret, bizler için sadece fiziksel ziyaretten öte, asırlar boyunca sürecek, derin izler bırakan önemli bir andır. Nasıl ki 17 Temmuz 1934 yılında Bolu halkı sizleri çokluyla, gururla, minnetle karşıladıysa, bugün bizler de aynı heyecanı yaşıyoruz. Sizi anmak, minnettarlığımızı ve bağlılığımızı ifade etmek, ilke ve devrimlerinize sahip çıkmak için sizleri 89’uncu kez yine bir araya geldik. Sizler mücadeleniz, kararlılığınız ile bu ülkeye, milyonlarca insana adeta ışık oldunuz. Sizlerin açtığı bu yolda ilerleyen bir Atatürk milliyetçisi olarak bizler de bugün miras bıraktığınız cumhuriyet değerleriyle Bolu’muzu daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıp, modern bir kent kimliğine kavuşturmak için büyük bir çaba gösteriyoruz” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYET’İNİ KORUYUP YÜCELTECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti’ni yükselteceklerinin sözünü veren Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti’ni banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  17 Temmuz 1934 tarihinde ilimize teşriflerimizin 89’uncu yıl dönümünde sizleri saygı ve şükranla anıyoruz. ‘Benim en büyük eserim’ olarak nitelendirdiğiniz Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Cumhuriyetimizin kazanımlarının vermiş olduğu güven ve cesaretle gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda ülkemizin kalkınması, milletimizin huzur ve refahı, cennet vatanımızın bekası için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin muhasır medeniyetler seviyesine çıkarılması, Dünya’da önde gelen medeniyetlerden birisi olması ve gelecek nesillerimize daha müreffeh bir toplum bırakmak gayesiyle yılmadan, yorulmadan gösterdiğiniz çağdaş uygarlık yolunda Türkiye Cumhuriyet’ini koruyup yücelteceğimize söz veriyoruz. Tarih boyunca esareti asla kabul etmeyen, hiçbir gücün gölgesi altında yaşamayı kabul etmeyen yüce milletimiz, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözünden de hareketle birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere, vatanımıza, bayrağımıza, milli ve manevi değerlerimize kast edenlere karşı mücadelesini Dünya durdukça sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

7-136-145-244-323-532-761-92