Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ilimizde de Bolu Valisi Ahmet Ümit’in eşi Şengül Ümit’in öncülüğünde devam eden "Sıfır Atık Projesi" kapsamında; Halk Eğitimi Merkezi kadın kursiyerleri tarafından atıkların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla “Sıfır Atık Hayata Değer Kattık” sloganıyla hazırlanan "Atıktan Sanata" Sergisi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde açıldı.

Serginin açılışını yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Evlatlarımızı yetiştiren ve toplumumuzu yönlendiren kadınlarımız her alanda olduğu gibi marifetli elleri ile atık malzemelerden dönüştürdükleri yeni ürünleri evlerimize bereket olarak döndürüyorlar. Gelişen ve güçlenen Türkiye’nin dinamosu, geleceğimizin gerçek mimarları olarak ülkemizi kalkındıran 2023-2053-2071 hedeflerine ulaştırmak için en önemli güç kaynağımız olan kadınlarımız, evlerimizde ve ülkemizde birlik ve beraberlik ruhunun sağlanmasında, huzur ve güven ortamının tesis edilmesinde de fedâkârca mücadele etmektedirler” ifadelerini kullandı.

“KADIN GÜLERSE, DÜNYA GÜLER” 

Vali Ümit, “Eşler, çocuklar, aileler ve insanlar arasındaki ilişkilerde inancımızın, medeniyetimizin ve kültürümüzün gerektirdiği vasıfları haiz bir şekilde saygı, sevgi, muhabbet ve hürmet eksenli bir anlayış içerisinde olduğumuzda kadınların, eşlerin daha mutlu yaşadığı, daha huzurlu yuvalar inşa ettiğini göreceğiz. Çünkü kadın gülerse, dünya güler. Anadolu’nun mayasında bu anlayış vardır” dedi.

“ŞİDDETİN UYGULANMADIĞI BİR DÜNYA TEMENNİ EDİYORUM”

Sergi alanını ziyaret ederek kursiyerlerden eserler hakkında bilgiler alan Bolu Valisi Ahmet Ümit” Sıfır atık bilincinin oluşturulması için hazırlanan sergide emeği geçen tüm kursiyelerimize ve eğitmenlerimize can-ı gönülden teşekkür ediyor, kadınlar gününüzü kutluyorum. Kadınların değerinin gerçek anlamda bilindiği ve saygı duyulduğu; hiçbir kadına ve nihayet hiçbir canlıya kötü muamele ve şiddetin uygulanmadığı bir dünya temenni ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim