(Haber: Oğuzhan Eke) - Uzun yolculuklarını tamamlayan leylekler, Bolu’daki yuvalarına kavuştu. Her sene leylekleri takip eden Fikret Tenekeci, leylekler için yuva talebinde bulundu.

Göçmen bir kuş türü olan ve mevsime göre yaşadıkları alanları değiştiren leylekler, Mart ayının başlamasıyla beraber Bolu’ya geldi. Göçmen kuşlar, Bolu’nun Aktaş Mahallesi’ndeki elektrik ve aydınlatma direklerinin üstündeki yuvalarına yerleşti.  

Leylekler, çiftleşme dönemi boyunca Bolu’da kalacak.  Kış ayına kadar yeni doğacak yavrularını büyütecekler. Havaların soğumasıyla, güney yarım küreye 5 bin kilometrelik bir uçuş gerçekleştirecekler.

Leylek yuvasının karşısında iş yeri bulunan Fikret Tenekeci (49) ise her sene leyleklere komşuluk yapıyor. Leylekler için yuva talebinde bulunan Tenekeci, “Her sene ortalama Mart’ın 15’i gibi gelirler. İlk önce birisi gelir, iki üç gün sonra diğeri gelir. Şu an ikisi de gelmiş durumda. Ama yuvaları haliyle bozuluyor. Bir yuvamız yok oldu. Tek isteği altına metalden bir dört- beş parça, şöyle kap gibi bir şey olsa… SEDAŞ ne derece izin verir? Daha sonra yuva onların üzerine yapılsa, evladiyelik kalır. Bolu’muzun, Tanju Başkan’ın da şuraya yaptığı gibi heykelini,  bir simgesi” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE