Üniversiteye giriş sınavı YKS'nin geride kalmasının ardından adaylara “Geçmiş olsun” dileklerini ileten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm öğrencileri sevindiren beyanlarda bulundu. Bahçeli, “Biz gençliği sınavlarla bulmadık bu yolda da kaybetmeyeceğiz. Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de uzak değildir.” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17-18 Haziran tarihlerinde YKS kapsamında gerçekleşen TYT, AYT ve YDT’ye katılım sağlayan adaylara başarı temennisinde bulunarak değerlendirme yaptı. Üniversiteye giriş sınavlarının kaldırılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Bahçeli'nin konuşmasının ardından 'Üniversite sınavları kalkacak mı?' sorusu gündem oldu.

“ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİ MEŞALE GİBİ AYDINLATACAKTIR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasının başında; “Geçtiğimiz hafta eğitim öğretim yılı sonlanıp yaz tatili başlarken yükseköğretim kurumları sınavları yapıldı. Ülkemiz genç nüfus hazinesine sahip. Huzurlu bir gelecek Türk gençliği ile güvenceye kavuşacaktır. Çocuklarımız geleceği meşale gibi aydınlatacaktır. Gönüllerini tavaf ettiğimiz zaman özlem ve hasretlerini öğrenmemiz mümkündür. Bu ilerleyiş sayesinde yürekler topluca vurursa geleceğin kilitli kapısı açılacaktır.” dedi.

“BİZ GENÇLERİ SINAVLARDA BULMADIK”

Türkiye’de eğitim gören 27 milyon öğrenci sayısı olduğuna dikkat çeken Bahçeli; “Çağa ve zamana yönelik mesajlarımızın hedefi gençlerimizdir. Yıkılmaz kale, düşmeyen inanç, geri adımı olmayan taarruz bilincidir gençlik. Hayat basamaklarını sabırla tırmanan, sevgi saygıyı rehber edinen kim varsa güzel ahlakın çemberine girmiş demektir. Sınavlar gelip geçer, kaldı ki hayat gelip gidiyor. Ülkemizde 19 milyonu temel öğrenimde, 8 milyon da yüksek öğrenimde olmak üzere 27 milyon öğrenci vardır. Pek çok ülkenin nüfusundan fazladır bu sayı. Gayret gençlerimizden himmet de aile, öğretmen ve siyasi sorumluluk taşıyan bizlerin görevidir. Zamanın ruhu neyi işaret ederse etsin, endüstri devrimlerinin derecesi ne olursa olsun sahip olduğumuz beşeri Türk gençliğidir. Sapkın akımlarla başa çıkabilmenin ana cephesi Türk gençliğidir. Biz gençliği sınavlarla bulmadık bu yolda da kaybetmeyeceğiz. Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de uzak değildir.” Şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN SONU DEĞİL”

Bahçeli, Türk gençliğinin he daim yanlarında yer aldıklarını da belirterek; “Tarih boyunca dinlenme, eğlenme yanı sıra kitaplarla irfan tesis etmelerini temenni ediyorum. Yüksek öğrenim sınavına giren çocuklarımızın istediklerini alamadıklarında bunun dünyanın sonu olmadığını açıkça ifade etmek istiyorum. Öğretmenlerimiz her şeyin güzelini hak eden eğitimin bergüzar yüzleridir. Türk gençliğinin her şartta yanındayız. Her mücadeleyi yapmaktan kaçınmayacağız” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet bahçeli daha önce de grup toplantılarında bu konuya değinmiş ancak YÖK’ten sınavın kaldırılacağına dair herhangi bir açıklama gelmemişti.

Editör: Servet GÖKÇEK