(HABER MERKEZİ) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından organize edilen, Ziraat Bankası desteği ile başarıyla devam eden kültür sanat projesi Köroğlu Yazarlık Mektebi’nin 7’ncisi Gülezler Konağında gerçekleştirildi.

BAİBÜ öğrencilerinin akademik eğitim yanında kültür sanat alanlarında da kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla, alanında usta eğitmenler ve öğrencileri, usta-çırak ilişkisi çerçevesinde yürütülen atölye çalışmalarıyla bir araya getirmeyi hedefleyen Köroğlu Yazarlık Mektebi Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı öncülüğünde 7 yıl önce başlatılmıştı.

Atölye derslerinin verildiği, Bolunun önemli mimari yapısı Gülezler Konağında gerçekleşen açılış programına; Rektör yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz, Prof. Dr. Aydın Him, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Süs, Şiir Atölyesi Eğitmeni Adem Karafilik, Deneme-Portre Atölyesi Eğitmeni Fahri Tuna ve Kısa Film Atölyesi Eğitmeni Fatih Peker ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda; Adem Karafilik, Fahri Tuna, Fatih Peker, Mustafa Süs, emekli öğretim üyesi İbrahim Kıbrıs, Doç. Dr. Abdülkadir Dağlar, önceki dönem atölyelerine katılan yazar öğrencimiz Sıla Taşçı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz birer konuşma yaptılar.

Konuşmalar ardından atölye eğitmenlerine teşekkür belgesi ve önceki dönem atölyelerinde başarı gösteren öğrencilere de katılım belgeleri takdim edildi.

Editör: Servet GÖKÇEK