Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin 30 yılı aşkın köklü akademik birikimiyle, başta güncel konular olmak üzere birçok alanda toplumu aydınlatmak amacıyla yaptığı değerlendirme ve yayınları ulusal medyada yer buluyor.

Haber Merkezi

Birçok ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin etkilerini en aza indirmek için vatandaşlarımızla dayanışma içinde olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, bu konuda yayımladığı bilimsel çalışmalarla da vatandaşların bilgilendirilmesine katkı sunuyor.

BAİBÜ, Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Deniz Yöndem’in “Depremden Etkilenen Çocukların Uyum Sürecini Desteklemede Okulun Rolü” başlığı altında kaleme aldığı köşe yazısı, Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesi hurriyet.com.tr’nin eğitim sayfasında yayımlandı.

BAİBÜ’LÜ AKADEMİSYEN DEPREM TRAVMALARINI KALEME ALDI

Gazetenin “Konuk Yazar” köşesinde yayımlanan yazıda, depremin her yaş grubundan birey için yaşam dengesini bozan, yeni koşullara uyum sağlanması zaman alan, zorlayıcı ve travmatik bir stres faktörü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yöndem, bu tür travmatik olaylarda çocukların daha fazla risk altında olduğuna dikkat çekti.

Okulun iyileştirici gücüne işaret eden Prof. Dr. Yöndem;  “Toplumun büyük bir bölümünü etkileyen, önemli düzeyde yıkıma ve kayıplara neden olan deprem gibi travmatik olayların ardından acil ve temel ihtiyaçların karşılanması kritik bir öneme sahip olsa da tek başına yeterli olmaz. Yetişkinler gibi çocuklar da duygusal, sosyal, psikolojik ve hatta olayı anlamlandırmak için bilişsel desteğe ihtiyaç duyuyor. Bu bakımdan çocuk ve gençlerin deprem sonrasında okul ortamında bulunmasının koruyucu, güçlendirici ve iyileştirici bir rolü vardır.” ifadelerini kullandı.