Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Hukuk Fakültesi, gerçekleştirilen protokol töreni ile İzzet Baysal Vakfı’ndan, üniversiteye teslim edilerek, açılışı gerçekleştirildi.

Haber: Oğuzhan Eke

İzzet Baysal Vakfı tarafından ihalesi yapılarak, 2019 yılında yapımına başlanan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi inşaatı tamamlandı. Fakülte içerisindeki araç – gerecin de yerleştirilmesinin ardından, İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında İzzet Baysal Vakfı ve BAİBÜ arasında devir – teslim protokolü imzalandı. Yeni hukuk fakültesi binasında gerçekleştirilen törende İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ile davetliler yer aldı. Programda hukuk fakültesinin ilk öğrencileri de katılım sağladı.

“AMCAMIN VASİYETİDİR”

Hukuk fakültesinin İzzet Baysal’dan kendisine kalan bir vasiyet olduğunun altını çizen Ahmet Baysal, “İlk defa 1998 yılında İzzet Baysal’ın ağzından hukuk fakültesinin ismini duyuyoruz biz. Bu, onun bana şifahi vasiyeti oldu. Hiç programımızda olmamasına rağmen ben her rektörden rica ettim. Bir hukuk fakültesi arzu edin YÖK’ten dedim. Biz Mengen inşaatına başlamıştık. Tesadüfen, amcamın vasiyetidir diye, ekonomik durumumuza bakmadan iki inşaata birden başladık. Amcamın vasiyeti işte bugün tahakkuk etmiş oluyor” dedi.

“AKADEMİSYENLERİMİZ VE PERSONELLERİMİZ GÖREVİNE HAZIRDIR”

Rektör Mustafa Alişarlı, yeni fakültenin Türkiye için adalet neferleri yetiştireceğini belirterek, “Bugün Cumhuriyetimiz ikinci yüz yılına tam bağımsız devlet olma idealleriyle girmiş, Türkiye’nin yüzünü hedeflerine doğrultması sonucunda biz üniversiteler, kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları desteğinde toplumun her kesimine kucaklayıcı olarak ülkemize katkı vermeye devam edecektir. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi hukuk fakültemiz bu düşünceden hareketle, güçlü ve büyük ülke vizyonu sağlayacak, adalet neferleri yetiştirmek üzere çok kıymetli akademisyenlerimiz ve personellerimiz de görevine hazırdır” ifadelerini kullandı.

“BURAYI GÖRÜNCE GERÇEKTEN DUYGULANDIM”

Yeni fakültenin güzelliğine dikkat çeken Başkan Tanju Özcan, “Ben de 1996 yılı Ankara – hukuk mezunuyum. Tabi bizim okulumuz 1920’li yıllarda yapılmıştı. Kocaman amfiler vardı ama bu kadar modern tesisat yoktu. Burayı görünce gerçekten duygulandım. İnsanının bir daha okuyası geliyor. Eğer yüksek lisans programı başlayacaksa, ilk yüksek lisans öğrencisi olmaya talip olacağım.  Dün de Solmaz Ana’mız için bir aşevi yaptırmıştık, Solmaz Ana’mızı adını verdik. Bugün de bu değerli fakülteyi, vakfımız üniversitemize armağan ediyor” diye konuştu.

“ÇOK İYİ FİZİKİ İMKÂNLARA DA KAVUŞMUŞ OLACAK”

Vali Erkan Kılıç, hukuk fakültesinin üniversiteye güç katacağını aktararak, “Bugün Bolu’muz için çok önemli ve anlamlı bir gün. İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında bugün hukuk fakültemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Amca’ya, vakıf mütevelli heyetine, çalışanlarına ve ayrıca İzzet Baysal’a şükranlarımızı sunuyoruz. İzzet Baysal’a Allah’tan rahmet diliyorum. İlimize gerçekten çok büyük tesisler kazandırdı. Bunlardan en sonuncusu da bugün açılışını yaptığımız hukuk fakültesi. Hukuk fakültesi bir üniversite için son derece önemlidir. Üniversitemizin de böyle güzel bir binaya ve hukuk fakültesine kavuşmasından gerçekten gurur duydum. İzzet Baysal Üniversitesi ülkemizden ve Dünya’da hep adından söz ettiriyor. İnanıyorum ki hukuk fakültesiyle beraber çok iyi fiziki imkânlara da kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu.

İMZALAR ATILDI

Konuşmaların akabinde üniversite ve vakıf arasında protokol imzalanarak, hukuk fakültesinin teslimi gerçekleştirildi. Program, fakültenin açılışını temsilen gerçekleştirilen kurdele kesimiyle sona erdi.