BAİBÜ üniversitesinin öğrencileri, Başoğlu Kablo ile imzalanan protokol çerçevesinde yerinde eğitim alarak, ortak faaliyetlerde bulunacaklar.

Basın Bülteni

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ve Başoğlu Kablo ve Profil Sanayi ve Tic. A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol imza törenine BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Başoğlu Kablo ve Profil Sanayi ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Başoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Öğr. Üyesi Önder Eyecioğlu, Songül Yorgun ile Ziraat Bankası Bolu Girişimci Şube Müdürü Hediye Kuru ve Portföy Yöneticisi Suat Ördek katıldı.

BAİBÜ ve Başoğlu Kablo ve Profil Sanayi ve Tic. A.Ş. arasında imzalanan protokolde BAİBÜ Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya, Fizik Bölümleri ve Bolu Meslek Yüksekokulu başta olmak üzere üniversitenin ilgili bölümlerinin öğrencilerinin yerinde eğitimleri ve ortak faaliyetler yapılması planlanıyor. Buna göre üniversitenin ön lisans, lisans, lisansüstü öğrenci ve mezunlarına yönelik ortak panel, sempozyum, konferans, çalıştay, seminer, meslek içi eğitimler, etkinlikler ile Ar-Ge çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri düzenlenebilecek. Protokol, iş yeri uygulamalı eğitimi faaliyetleri ve öğrenci istihdamları sağlamaya yönelik Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliğine uygun olarak düzenlendi.

Mustafa Alişarlı yaptığı açıklamada imzalanan iş birliği protokolünden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iş birliğinin Üniversite ve Başoğlu Kablo ve Profil Sanayi ve Tic. A.Ş.’ye hayırlı olmasını diledi. Rektör Alişarlı, “Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde öğrencilerimiz aldıkları yerinde eğitimler sayesinde etkin öğrenme gerçekleştiriyorlar. Mezun olduklarında bu bilgileri sayesinde ülkemiz ekonomisinin önemli faktörü sanayi sektörüne katkı sağlıyorlar. Bu manada istihdam ve üretim bağlamında Ülkemize katkı vermekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Başoğlu Kablo ve Profil Sanayi ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Başoğlu, iş birliğinin gerçekleşmesinde emeği olanlara teşekkür ederek, üniversitede öğrenim gören gençlerin eğitimlerine katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti, protokolün hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Editör: Oğuzhan EKE