Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nce “Sağlık Bilimlerinde Kariyer Sempozyumu” düzenlendi.

Bu yıl 8’incisi düzenlenen sempozyumun sabahki oturumunda Hemşirelik Bölümü öğrencileri, bazı Sağlık Grubu’nda görev yapan İK temsilcileri ile bir araya geldi. Hastane temsilcilerinin yaptığı sunumların ardından iş görüşmesi simülasyonu yapıldı.

Sempozyumun öğleden sonra gerçekleştirilen online programı ise açılış konuşmalarıyla başladı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Kariyer Koordinatörü ve Hemşirelik Bölümü Kariyer Planlama Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Arzu Akman Yılmaz, 2016 yılında ilki gerçekleştirilen Sağlık Bilimlerinde Kariyer Sempozyumu’nun o yıllarda bir örneğinin olmadığını vurgulayarak, “Bugün pek çok üniversitede programımızla benzer içeriğe sahip kariyer sempozyumları düzenlendiğini görmekteyiz. Bu bizlere, kariyer planlamasının üniversitelerce artık daha planlı bir şekilde ele alındığını ve örnek bir uygulama gerçekleştirdiğimizi gösteriyor.” dedi.

“HEMŞİRELİK, FIRSATLARLA DOLU BİR MESLEK”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım, “Değerli öğrencilerimiz, hemşirelik alanında eğitim almayı seçerek kariyerinize bir adım attınız. Bu alandaki kariyerinize devam etmek için hemşireliğin hangi alanında devam etmeniz ve uzmanlaşmanız gerektiğini düşünmenizde fayda var. Çünkü hemşirelik,  fırsatlarla dolu bir meslek. Çok farklı sektörlerde, farklı uzmanlık alanlarında hemşire olarak ilerleme imkânınız var. Ortalama 40 yıl sürecek çalışma hayatınızda neyle uğraşmak istediğinizi bilmek kadar, neyle uğraşmak istemediğinizi bilmek de önemli diye düşünüyorum. Bu ayrımı yaparken de kendinizi tanımanızın, bilginizi, becerilerinizi, yeteneklerinizi değerlendirmenizin yol gösterici olacağı kanısındayım.” diye konuştu.

SEMPOZYUMUN İÇERİĞİ

Konuşmaların ardından Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Seher Başaran Açıl “Kariyer Planlama ve Hemşirelikte Kariyer Olanakları”, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu “Kariyer Gelişiminde Yol Haritası: Vizyon ve Değişim”, ABD Christus St. Vincent Medical Center’dan Imran Schwender “İnfüzyon Hemşireliği” ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Bilgehan “Hemşire Koçluğu ve Deprem Bölgesinde Araştırmacı Hemşire Olmak” konularında sunum yaptılar.

DSC_9272DSC_9221

Editör: Servet GÖKÇEK